Novice

Premiera remixa 'Daj se nasmej'

Objavljeno:

Alenka, Tinkara in Ana svojo aktualno uspešnico 'Daj se nasmej' peljejo v veseli december. Pesem je v plesne čeveljce obul DJ in producent CHRNS, katerega glasbo izdajata tudi Armin van Buuren in Hardwell, njegova muzika pa se vrti od Ibize do Tomorrowlanda.

Leto 2020 si bodo glasbeniki zapomnili tudi kot leto stalnega prilagajanja, spreminjanja načrtov in improvizacije - ne nujno zaradi slabih novic.

Ana, Tinkara in Alenka so že posnele ne eno, ampak celo dve novi pesmi, pa je še prej njihova poletna uspešnica 'Daj se nasmej'  dobila svež veter v jadra. 

Že takoj ob izidu se je singl uvrstil na lestvico najbolj predvajanih skladb v Sloveniji (Slo Top 50), v Plesnem mestu so zanj pripravili posebno koreografijo, Radio Maribor je posnel koncet v živo, Alenka, Ana in Tinkara so nastopile na Pikinem festivalu v Velenju in pri legendarnih Avsenikih v Begunjahvideo je na YouTubu že presegel mejo pol milijona predvajanj, Bepop Ladies pa bodo s to pesmijo tudi gostje največjega televizijskega silvestrovanja. Skratka, na nove pesmi bo treba še čisto malo počakati, vseeno pa so dame za veseli december pripravile nekaj osvežilnega.

"Ker trenutno ne moremo nastopati, pesem 'Daj se nasmej' pa je še vedno zelo aktualna - ljudem je všeč predvsem njeno pozitivno sporočilo - smo se odločile za plesni remiks. Malo hitrejši ritmi so, sploh v decembru, zelo dobrodošli za zabave, pa čeprav le za domačimi štirimi stenami. Pomembno je, da si naredimo vsak dan lep in zabaven," sporočajo Bepopke, ki so tudi same vpete v delo od doma, šolanje na daljavo in celodnevno animacijo naraščaja, vmes pa si, ob podpori svojih partnerjev, uspejo izboriti tudi kakšno urico zase in ustvarjanje.

"Že od nekdaj imamo rade plesne ritme, nenazadnje sta didžeja tudi Tinkarin mož in svak, Ana izbira muziko na radiu vse pa rade plešemo, tako da je bil remiks le vprašanje časa in priložnosti. Podarjamo ga
našim zvestim poslušalcem ob prihajajočih praznikih in jim želimo vse najlepše ter čim več prijetnih trenutkov z najdražjimi. Res so malo čudni časi in naj zveni še tako klišejsko, a moramo ostati pozitivnih misli, zato vsem kličemo: 'Daj se nasmej ter zapleši ob toplih plesnih ritmih!'"

 

Za remix skladbe je poskrbel DJ CHRNS, ki je je v zgodbi Bepop Ladies prisoten že od lanske reaktivacije. Za nastope jim je pripravil miks matric največjih hitov, tako da je bil logična izbira za to, da na plesišča popelje tudi pesem 'Daj se nasmej'.

O sodelovanju z legendarno skupino BEPOP je povedal:

"Želeli smo ustvariti plesno verzijo pesmi, ki je primerna za radije in dovolj živahna za klube. Ker smo se dobro ujeli pri pripravi matric za nastope, sem bil vesel povabila za sodelovanje. Remiks sem sproduciral jaz, a je šlo za timsko delo, saj smo skupaj preigravali razne ideje in izdelek je rezultat mnenj in idej nas vseh. Ohranil sem nekatere značilne elemente originalne produkcije in pesem Žana Serčiča ter jih spojil s svojim značilnim zvokom, kar se kaže predvsem v energičnem delu z narezanimi vokali. 

Največji izziv je bilo združiti precej mirno in bolj akustično pesem, ki temelji na kitari in vokalih, z elektronskimi zvoki in vse skupaj zapakirati v delujočo celoto, ki ni predaleč od originala, vseeno pa dovolj drugačna. S končno verzijo smo, vsaj upam, dosegli ravno to - fuzijo originala s predstavami deklet, kako naj bi zvenel sodoben plesni remiks."

Da je mojster svojega poklica je dokazal tudi z remiksi za duet ZalaGašper, njegovo glasbo izdajata tudi založbi najbolj priljubljenih didžejev na svetu, Hardwella in Armina van Buurena, njegova muzika pa se vrti od ibiških superklubov do megafestivalov, kot jeTomorrowland. Redno ga sukajo tudi Nicky Romero, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike ter Afrojack. V leto 2020 je vstopil z opaznim remiksom skladbe 'Not Alone' Top 100 DJs dueta Sick Individuals & Justin Prime, s Koslingom pa sta pri Hardwellovi založbi Revealed izdala plesno petardo 'In Your Head'.

 

Več o originalni skladbi 'DAJ SE NASMEJ' na povezavi: https://bit.ly/2SNGOri

'Daj se nasmej' na digitalnih platformah:

 - original: https://backl.ink/142528803

 - remix: https://backl.ink/143621699

 

Bepop online:

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij