Novice

Petra Ceglar predstavlja zgodbo o neuslišani ljubezni

Objavljeno:

‘S tabo’ je Petrina že četrta avtorska skladba, ki v sebi nosi poseben čar. “Vedno, ko jo poslušam me odpelje stran in ta občutek bi rada delila s svetom. V sebi nosi zgodbo neuslišane, enostranske ljubezni, zavrnitve. Plat ljubezni, o kateri se malo govori, doživi pa jo skoraj vsak. S pesmijo bi se rada dotaknila vseh, ki so svojo ljubezen izgubili, bili zavrnjeni, zaman hrepeneli … Rada bi, da ima ta občutek svoje mesto v glasbi in da ti ljudje ob poslušanju občutijo topel objem, vedoč, da niso sami,” je Petra o skladbi povedala in še zaupala: “V pesmi sem pustila velik del sebe, saj ta občutek sama dobro poznam, opeva tudi premagovanje navezanosti, morda celo obsedenosti s tem “idealom”.

Pesem in videospot ‘S tabo’ zajemata zgodbo deklice, ki že od otroštva sanja, a je njen glas neuslišen. V spominu ima kanček upanja, ki ga je začutila nekega večera, a zaman čaka in upa naprej. Pisala jo je kar nekaj let, vsaka kitica, verz, metafora za sabo nosijo svojo zgodbo, ki pa jih pesem združi v eno. 

O sodelovanju z Alexom Volaskom je Petra povedala: “Letos spomladi sem spoznala vsestranskega glasbenika Alexa Volaska, ki sem mu zaupala aranžma pesmi. Že takoj, ko sem slišala prvi delček, me je pesem očarala. Zveni v čisto mojem stilu, jaz temu pravim kar ‘evrovizijski pop’. V sebi nosi nek čaroben, pravljičen občutek, ki te odpelje v neznano.”

Videospot je bil posnet ob koncu avgusta z ekipo Novisuals v Celju in v Šmarju-Sap, v bližini Petrinega doma.

Pri snemanju tega videospota sem res uživala, saj je ekipa vrhunska, sestavljajo pa jo sami srčni ljudje. Je še korak dlje od mojih prejšnjih projektov, saj smo veliko delali na sami sporočilnosti. Tako lahko ljudje tudi skozi vizualno podobo dobro občutijo sporočilo pesmi. Pri projektu mi je pomagalo veliko prijateljev, kar vsemu skupaj da še dodatno vrednost. Mislim, da smo delo odlično opravili.”

Z novo skladbo in njenim sporočilom, si Petra želi doseči, da se vsako dekle zaveda svoje pomembnosti navkljub temu, da ji simpatija ne vrača pozornosti. Nič ni narobe s tem. “Želim si, da bi vsi tisti s slabimi izkušnjami v ljubezni dobili moč in zaupanje za nove ljubezni, da bi odprli srce in ponovno znali zaupati.

Ljubezen do sebe mora biti vedno na prvem mestu - zlomljeno srce še ne pomeni konec sveta.

  •  'S tabo' na digitalnih platformah: https://backl.ink/143116476
     

Več o Petri Ceglar:

Petra Ceglar je dvajsetletna glasbenica, ki trenutno študira ekonomijo v Ljubljani. Glasba je že od nekdaj velik del njenega življenja, saj že od malega veliko poje in piše pesmi. Poleg tega se je v Glasbeni šoli Grosuplje sedem let učila violine in glasbene teorije ter obiskovala godalni ter simfonični orkester. Pela je tudi v številnih pevskih zborih. Petja se uči od svojih najstniških let, izkušnje pa nabira na različnih pevskih tekmovanjih in festivalih, tudi mednarodnih, kjer je bila za svoja avtorska dela že tudi nagrajena (Blejski zlati mikrofon, Glasbeni izziv (zmagovalka), Ql talent, CompComp ipd.).

Do zdaj je izdala že tri avtorske skladbe, te so prejele pozitiven odziv. Zadnji dve, 'Dovolj mi je' in 'Srce naglas', je izdala pod okriljem založbe Menart. Med drugim se je s skladbo 'Srce naglas' Sloveniji predstavila na Emi Freš, novem projektu RTV Slovenija, predizboru za mlade in neuveljavljene glasbenike za Emo 2020.

Na začetku svoje glasbene poti, si prizadeva deliti svojo glasbo s Slovenijo, saj kot avtorica verjame v svoja dela.

 

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij