Novice

Poslušamo in podpiramo slovensko glasbo: Mlade ženske ustvarjalke v pop glasbi, 2. del

Objavljeno:

Manca Berlec je mlada glasbenica in igralka, multi instrumentalistka nežnega glasu, ki so jo glasbeni kritiki poimenovali 'sodobna trubadurka'. Po vrtnitvi v Slovenijo, se je predstavila z odličnim debitantskim, osebno izpovednim albumom »Gola«.

Glasbene zgodbe je v album zapakirala s prijateljem in producentom Patrikom Šimencom, kmalu po njegovem končanem študiju avdioinženiringa v Berlinu. Album z osmimi skladbami je napovedala ob izidu singla 'Kadilka', že isti večer je svojo glasbeno pot predstavila tudi na akustičnem koncertu. Skladba 'Sama' pa je bila že pred izidom albuma izbrana med 11 najboljših pesmi v letu 2018 s strani urednikov nacionalnih radijskih postaj.

Manca je poglavje aktualnega albuma zaključila z nastopom na letošnji EMI s skladbo 'Večnost' in napovedala kar nekaj novosti, ki jih bom kmalu predstavila.

Glasbenica, ki prav tako vse pesmi v celoti zapakira sama je svojo prvo skladbo 'Vse kar je bilo' predstavila pred dvemi leti. Ella Roš, rockerica po duši ustvarja tudi nežne pop skladbe, kot je kmalu pokazala v čustveni baladi 'Pogrešam te', ki jo je prestavila v letu 2019, sledila ji je skladba plesnih ritmov 'Moj svet'. Poslušajte. Zagotovo ne boste pri miru ???? 'in tako tako je lepo … ti si ves moj svet'. S skladbo 'Leti' je vedno nasmejana glasbenica zaključila leto 2019, že čez nekaj mesecev kasneje je vstopila v novo leto z modernimi zvoki 'Trnovim cvetom' in se ponovno dotaknila svoje rock narave.

Petra Ceglar je samostojno glasbeno pot začela z avtorsko skladbo 'Dovolj mi je', pred tem je 19-letna pevka znanje kalila v glasbeni šoli ob igranju violine, več let je obiskovala godalni in simfonični orkester in prepevala v številnih pevskih zborih. S prvo avtorsko skladbo 'I Believe In The Way That I live' je osvojila prvo mesto mladih skladateljev CompCom, z njeno slovensko različico pa je osvojila prvo mesto na tekmovanju Glasbeni izziv. Pred letošnjo EMO je sodelovala v predtekmovanju EMA FREŠ in navdušila v pop skladbi 'Srce naglas'.

Tamara Goričanec je prekaljena pevka z res veliko kilometrine, ki jo je pridobila skozi leta udejstvovanj v takšnih in drugačnih zasedbah, gostovanjih, aktivnemu delovanju na terenu, ki ji je, kot pravi sama, dalo največ potrebnih izkušenj in karakterja. Pred dvemi leti je izdala sklabo 'Kič' in nadaljevala z močnimi zgodbami, kot so 'Rada bi vrnila čas nazaj', 'Žulji so prekrili srce'. Pri ustvarjanju skladbe 'Sledi' je sodelovala z novo ekipo, kaj nam pripravlja v letošnjem letu pa že zelo nestrpno pričakujeo. 

 

YT Playlista: 'Slovenski pop hiti (mladih ženskih ustvarjalk)'

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij