Novice

Skupina Sopranos predstavlja jesenske plesne ritme

Objavljeno:

Skupina, ki je letos konec maja celo Slovenijo odela v barve aktualne pesmi 'Nimam skrbi' in se uvrstila med najbolj predvajane slovenske skladbe na radijskih postajah, ne počiva na lovorikah.

Danes nam skupina premierno predstavlja še bolj pisano in pozitivno skladbo, ki nosi preprost, a pomenljiv naslov 'Na smeh mi gre'.

Z novo skladbo skupina nadaljuje glasbeno pot v prepoznavnem pozitivnemu sporočilu in v funky-disco stilu, na čelu z edinstvenim vokalom Alenke Husić.

Pesem je ustvaril trio, ki se je podpisal že pod številne zimzelene skladbe. Frenk Nova in Rok Lunaček sta skupaj ustvarila glasbo, slednji se podpisuje tudi pod besedilo, Aleš Zibelnik pa je poskrbel za aranžma skladbe.

Videozgodbo je skupina zaupala režiserju Žigi, ki je s Sopranosi že ušpičil najbolj barvit video leta! In kot nam je skupina zaupala, so samo priprave na snemanje trajale dobrih štirinajst dni. Med drugim so morali poiskati številne rekvizite, da bi poudarili zgodbo in vloge v videu. Kje dobiti kačo in mačko, ki bo dodelala Kleopatrin kostum?

Skupina v videu potuje skozi čas in prostor po svetovih, kjer širi nasmeh in veselje. 'Na smeh mi gre' je nadaljevanje njihove poletne uspešnice in video zgodbe 'Nimam skrbi', kjer zdaj v novi zgodbi Alenka izstopi iz svojega rumenega stanovanja in v zaprašenem prostoru najde rdeči gumb, ki jo popelje na misijo, ki ni lahka. 

»Ob snemanju videospota smo uživali v sončnicah, saj smo ujeli čas njihovega cvetenja! Frenka smo poimenovali 'Kralj džungle', Aleš je prejel naziv najbolj kul in modernega kavbojca, Iris je postala Kleopatra, jaz pa sem v ledeno mrzli vodi opazovala razbesnelega bika,« je o videu razkrila pevka Alenka Husić.

Video je bil posnet na različnih lokacijah, med drugim v domačih krajih Frenka Nove. Zgodba se je začela na ekološki kmetiji Posestva Bajer, s čudovitim jezerom in tolmunom. S ponosom je Frenk predstavil tudi čudovit ambient amfiteatra v njegovi domači vasi Podcerkev, namenjen dogodkom na prostem, ki ga uporabljajo v Youth Hostlu Zavoda ArsViva. »Včasih se nam zdi, da moramo nekam daleč, da bi videli ali čutili nekaj lepega, v resnici pa imamo vse doma,« so sporočili Sopranosi, ki so snemalni studio na drugi snemalni dan ustvarili kar pri Iris doma, v dvorani plesnega kluba Spot. In prav tu se je po plavanju v ledeno mrzli vodi, bežanju pred bikcem in iskanjem pravljičnega amfiteatra, začelo garaško delo. Sami so postavili vse štiri scene, Alenko v sončničnem travniku, Aleša kot kavbojca, Frenk je bil kralj džungle, in Iris - Kleopatro, ki ji je družbo delala Lolita, čudovita mačka pasme Peterbald.

»Največ pozornosti je požela kača Arax, ki sta nam jo Nika in Aleš iz Bioexo prijazno posodila. Prav vsi smo jo želeli pokazati domačim,« je še zaupala Iris.

Z novo skladbo 'Na smeh mi gre' skupina Sopranos želi, da bi vsak posameznik srečno začel svoj dan, kot se začne tudi začetek nove skladbe: »Objamem okoli sebe vse ljudi, plujem tam tam kjer sonce je v ljudeh, pojem pesmi, ki jih vsak pozna, moje besede pa so iz srca, dobre misli so moj glas, vsi mi smo eno le drug obraz, ..«

S skupino Sopranos nas čaka vesela in plesno razgibana jesen!

'Na smeh mi gre' na digitalnih platformah: https://backl.ink/143017524

singli & videospoti:

 

Skupina SOPRANOS online:

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij