Novice

Primorska skupina vit@vox predstavlja glasbeno zgodbo 'Malo nad oblaki'

Objavljeno:

Prekaljeni glasbeniki, ki združujejo znanje in izkušnje z mladostno energijo s pevkinim posebnim vokalom Vite Jordan, je v sodelovanju z priljubljenim avtorjem Alexom Volaskom ustvarila novo glasbeno zgodbo.

'Malo nad oblaki'

Mlada skupina, ki jo sestavljajo vokalistka Vita Jordan, basist Željko Bajlović – Bajlo, kitarista Mitja Lončarek in Silvo Čelhar, bobnar Ado Krpan, klaviaturist Simon Kogovšek, in pa Jordan Škerjanc, ki skrbi predvsem za zvočno sliko se je za sodelovanje z Volaskom odločila, ko se je želela prijaviti na priljubljen glasbeni festival. »Vedeli smo, da si želimo skladbe znanega slovenskega avtorja in predvsem, da nas glasba 'pooseblja'. Za sodelovanje z Alexom smo se odločili, ker nam je njegova glasba všeč. Kmalu smo ga kontaktirali, nastajanje pesmi in nato snemanje je hitro steklo,« so povedali člani skupine. Pevka Vita je o snemanju v studiu še dodala: »Vse stvari sva z Alexom poskusila interpretirati na mestu, ker je tako prišlo res iz srca.«

Skupina vita@vox ob prvem avtorskem singlu predstavlja tudi videospot v katerem so predstavljeni vsi člani skupine, zato so se odločili skupaj z režiserjem Maticem Gabrielom za preprostejšo verzijo.

Zaradi vremena je bilo snemanje na odprtem malo oteženo, a se je skupina na koncu odločila, da srečo preizkusi v lokalnem kamnolomu v vaši Hruševje. »Snemali smo kar nekaj ur. Če nebi toliko deževalo bi hitreje posneli, a smo se tako veliko družili pod dežniki in čakali na suhih 5 minut, da gremo lahko nazaj pred kamero,« so svojo prvo snemalno izkušnjo komentirali člani skupine in povedali da je bilo bežanje pred dežjem zabavno.

Romantična skladba je zgodba o fantu, ki si vedno želi več kot ima. Ali bo dekletu uspelo fanta prepričati, da že vse ima kar potrebuje, skupina vit@vox prepušča interpretacijo poslušalcu.

vit@vox kljub svoji mladosti že uspešno nastopa na slovenskih odrih. Že 30. 6. in 26. 7. jih lahko slišite na Titovem trgu v Postojni, kot tudi 21. septembra, na odru na katerem bodo stali največji slovenski glasbeniki.

Pred skupino je torej petro poletje, poleg vaj in koncertov, se bodo zaprli v studio in ustvarjali nove glasbene zgodbe.

Poleg znanja in dobre energije med člani skupine, glasbenike druži želja, da poslušalcem prenesejo strast, ki jo čutijo ob njenem ustvarjanju. In mi lahko le dodamo, da jim to odlično uspeva, glede na to, da je za njimi že veliko uspešnih nastopov.

Skladba 'Malo nad oblaki' na digitalnih platformah:

 

Skupina vit@vox na družbenih omrežjih:

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij