Novice

Poslušamo in podpiramo slovensko glasbo: Mlade ženske ustvarjalke v pop glasbi, 1. del

Objavljeno:

Po včerajšnjem materinskemu dnevu je prav dan danes predstavimo mlade talentirane glasbenice.

Mnogo deklet ustvarja vrhunski slovenski pop in v veliko čast nam je, da smo z njimi na ustvarjalni poti. Navdušujejo s profesionalnostjo, glasbo, vokalom in zgodbami.

Veliko debat se razvija, da so ženske v glasbeni industriji spregledane, da temu ni tako, vas pozivam, da podpremo njihovo ustvarjanje.

Samantha Maya je zmagovalka prve sezone glasbenega festivala Slovenska nota, ki so ga organizirali v letu 2017. Le dve leti po zmagi je študentka filozofije, pedagogike in andragogike predstavila svojo prvo avtorsko skladbo 'Do neba', ki se je zavihtela visoko na radijske lestvice. Sladba 'Na drugi strani' je po nekaj mesecih nasledila debitantski singl in tik pred zaključkom leta 2019 je vsestranska glasbenica, ki igra klavir, bobne in ukulele, predstavila pesem in videospot 'Dotik'.

 

Karra je glasbeni samouk in bo na slovenski glasbeni sceni zagotovo pustila velik pečat. Izpovedna sporočila ob modernih ritmih v mešanici r' n' b-ja in rapa so že v prvem singlu 'Ne laži', ki ga je Karra izdala v letu 2018, napovedala, da imamo pred seboj novo 'trend setterko' med glasbenicami. Mlada študentka humanistike, ki prihaja iz Cerknice, je velika ljubiteljica domače rap scene, zato je tudi v drugem singlu 'Spet in spet' in popolnoma navdušila zaradi mehkih prehodov refrenov.

 

Gaja Prestor je vsestranska umetnica, ki jo je Slovenija spoznala kot dekle iz naslovnice (dvakrat je krasila Cosmopolitan), kot umetnico ličenja, bila je tudi nominirana za Femme fatale. Ko pa je nastopila v vlogi glasbene ustvarjalke in vokalistke izjemnega glasu, je bila glasbeno odkritje leta. Od prvega singla 'To je kar imam', ki ga je predstavila v 2018, si je letos z nastopom na EMI 'Verjamem vase', izpolnila največjo željo iz otroških dni.

 

Glasbeno odkritje v 2019 je zagotovo Stella, ki je po zmagi na mednarodnem festivalu FENS predstavila avtorsko pesem in videospot 'Ocean'. Mladostno navihanost je predstavila le nekaj mesecev kasneje v singlu 'Tvoja budala'. Glasbenica, ki se je borila za nastop na letošnji Emi, se je v predizboru EMA FREŠ borila s skladbo 'Ne vem če sem v redu'. Kmalu bo predstavila tudi uradni videospot.

Čeprav je časa za branje več kot dovolj, ... vam bom jutri  poslalaše  drugi del predstavitve mladih ustvarjalk, ki bodo zagotovo postala pustila pečat v slovenski glasbeni sceni.

Playlista: 'Slovenski pop hiti (mladih ženskih ustvarjalk)'

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij