Novice

KATJA KOROŠEC z novo skladbo 'Preberi me' celi stare rane

Objavljeno:

Po lanskoletnem izidu njenega prvega albuma TI SI TA, bivša tekmovalka za naziv miss športa, Katja Korošec, na radijske valove in med svoje poslušalce pošilja skladbo PREBERI ME, ki prinaša močno sporočilo v preprostih besedah. Skladba Roka Lunačka in Krešimirja Tomca se dotika teme izražanja čustev in bolečine skozi pisanje, obenem pa nagovarja vse tiste, ki se bojijo izražati svoja čustva na glas.

'Preberi me' na digitalnih platformah:

https://bfan.link/preberi-me

 

Pesem "Preberi me" je pravzaprav pesem o pogumu - o tem, kako težko je včasih izraziti svoja čustva in kako strah lahko ovira našo zmožnost izražanja. "Vse skupaj gre včasih veliko lažje, če to zapišemo," pravi Katja. "Pesem je posvečena vsem, ki si ne upajo izraziti svojih čustev na glas. Treba je zbrati pogum, moč in se prepustiti. Prav posebej pa pesmi nisem posvečala nikomur, saj menim, da se v tem besedilu lahko najde vsak."

Proces ustvarjanja pesmi je bil zanimiv, saj je Katja sprva zavrnila pesem, misleč, da ni pripravljena na tako globoko besedilo. Vendar ji pesem ni dala miru, in ko je po nekaj tednih poklicala Roka Lunačka, da bi posneli pesem, je vedela, da je to njena pesem, ki ji je namenjena. »Edini pogoj je bil, da navkljub težkem besedilu, pesem ne posnamemo kot žalostinko, kot balado, ampak ji damo več energije« še doda Katja.

Skladba "Preberi me" se nahaja tudi na Katjinem prvem albumu, ki nosi naslov "Ti si ta". Album, ki ga je izdala lansko pomlad za svoj 30. rojstni dan, prinaša pet avtorskih pesmi in eno priredbo ter odraža čustva in osebnost glasbenice skozi leta.

Videospot za skladbo je dostopen preko Katjinega YouTube kanala, kjer lahko poslušalci poglobijo svoje doživetje skladbe s pomočjo njenih besed. »Če je že naslov Preberi me … zakaj ne bi prebrali tudi videospota« smeje obrazloži.

 

TEKMOVANJE ZA MISS ŠPORTA POMEMBNA PRELOMNICA V NJENEM ŽIVLJENJU

»Samo sebe sem uničevala!«

 

Katja Korošec ni samo glasbena umetnica - leta 2015 se je udeležila tekmovanja za Miss športa Slovenije. "Tekmovanje za Miss športa me je pritegnilo, ker je bilo zasnovano drugače od večine drugih lepotnih tekmovanj," pravi Katja. "Gledali so celoto, preverjali so nas tudi kako poznamo športnike, njihove rezultate." Tekmovala je s plesno točko, ki je združevala elemente twirlinga in hip-hopa, kar odraža njeno strast do giba in glasbe.

Sodelovanje na tekmovanju ji je prineslo številne izkušnje in odprlo nova vrata, čeprav pravi, da se je takrat tudi "uničevala" zaradi pritiskov in pričakovanj. "Grozne spomine imam samo na to, kako sem sama sebe 'uničevala', ker sem hotela ugajati in hotel biti všečna drugim. Nisem si upala biti to kar sem," prizna Katja. "In takrat sem potrebovala nekoga, ki bi me znal prebrati ... me ustaviti."

Katja sporoča tistim dekletom, ki se želijo prijaviti na podobna tekmovanja: "Bodi to, kar si. Ne poskušaj ugajati drugim in se spreminjati zaradi mase ljudi." Tekmovanje ji je odprlo nova vrata, predvsem na področju fotografiranja, a je Katja svojo energijo usmerila v glasbo in petje.

Za več informacij o Katji Korošec in njenem delu obiščite spletno stran ali ji sledite na družbenim omrežjih.

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij