Novice

Hladno pivo in Online friends v novi skladbi 'Ovo će proći' sporočajo da bo vsega kmalu konec!

Objavljeno:

Skupina Hladno pivo je v novi skladbi 'Ovo će proći' združila glasbene prijatelje iz držav bivše skupne republike.

'Ovo će proći' je pesem z močnim in iskrenim sporočilom, je pesem, ki nam daje upanje, da bomo skupaj zdržali še vse prihajajoče dni, ker bo tudi tega enkrat konec.

Nova pesem skupine Hladno pivo nas želi s spodbudnim refrenom opomniti, da ni vse, kar imamo, samoumevno in se kaj hitro lahko zgodi, da je v naslednjem trenutku vse popolnoma drugače.

Avtor besedila in glasbe je Mile Kekin, tehnično zelo zahteven projekt na daljavo pa je s številnimi glasbenimi gosti v novi pesmi dokončal genialen producent Denis Mujadžić Denyken.

Zaradi situacije, v kateri se do sedaj še nihče od nas ni znašel, si je Mile Kekin zastavil največji izziv do sedaj – ustvariti tudi videospot.

Kadri so posneti v številnih dnevnih sobah in garažah vse od Škotske do krajev v jugovzgodni Evropi.

Kako je prišlo do ideje o pesmi, ki združuje številne glasbenike?

»Vse se je začelo v nedeljo ob 6.24 zjutraj. Zbudil nas je močan potres, ki ga ne pomnim. Prestrašeni smo skočili iz postelj ne vedoč, kaj se pravzaprav dogaja. Zunaj je pandemija apokaliptičnih razmer, vlada apelira naj ostanemo doma, potres pa nas sili ven

Center Zagreba, kjer Mile živi, je potres najbolj prizadel, glasbenik pa je to nepričakovano situacijo opisal takole:

»Z otroki in ženo smo oblečeni v pižame čakali kar v avtu. Nisem imel pojma kaj čakamo. Mogoče, da režiser zakriči, da je konec snemanja.

Mediji nas pozivajo naj zaradi korone ostajamo doma, a naj stopimo ven iz hiši in blokov zaradi potresa … Sosednja hiša je ostala brez strehe. Vsa sreča, da ni bil nihče poškodovan. Sosedje so stali zmedeni in premraženi in še snežilo je. Žena je v nekem trenutku rekla naj speljem, naj peljem kamorkoli, samo da gremo. Vozimo nadrealni slalom po ulicah med ruševinami in se sprašujem, kaj nam še sledi po pandemiji in po potresu? Se bo od nekje pojavila še Godzilla in nas vse razmetala kot lego kocke?

Le en večer prej sem pisal pesem z neokusno šalo o času, v katerem živimo. Takrat me je ta korona zelo morila.

Po vsem tem smo se vrnili v stanovanje s počenimi stenami, pred ženo sem odigral mirnost „Draga nič ni takšnega, kar ne bi mogli popraviti,“ vendar me predobro pozna. Kmalu sem poklical prijatelja Barbaro in Jurico Toth, ki sta nam ponudila prazno hišo na vasi, dokler nam ne uredijo stanovanja. Tako smo hitro spakirali in šli.

Na vasi sem se vrgel v dokončanje pesmi. Kitara ni šla v avto, sem pa vesel, da sem vzel prenosni računalnik in mikrofon, da sem se lahko snemal in nato tako na glas pel, da otroci v tretjem nadstropju niso slišali učiteljic med online poukom.

Ampak … ob tem sem začutil.

Manjka mi. Manjka mi še nekdo. Manjkajo mi ljudje. Manjka mi veliko glasov, da me prepričajo, da je ta refren resničen.

Klical sem vse, ki jih poznam, da mi refrene posnamejo s svojimi mobiteli. Najprej sem poklical soseda Shemso 69 iz skupine Brkovi, nato Eda Maajko, potem sem klical Sašo iz TBF, starega prijatelja Goluba iz skupine Goblin, Dubiozo, Šarana iz Letu Štuke, Amiro Medunjanin, čeprav je osebno ne poznam, ampak se mi zdi super, Ivanko Mazurkijević in Mrtleta iz Let3, Remi .. klical sem Gibonnija, znanstvenika Igorja Rudana, saj sem njegov velik oboževalec, poklical sem Šprajca in Sokija iz skupine Elvis Jackson, Ramba Amadeusa, Vojka V, seveda sem poklical moje fante iz skupine … in prav vsi so pristali, da mi bodo ponovili edino, kar sem želel slišati in sicer, da bo tega konec, 'Ovo će proči'

Ob premieri videospota se je skupina zahvalila vsem sodelujočim. Rambo Amadeusu, ker je podaril nekaj svojih verzov o harmoniji med naravo in človekom, in znanstveniku Igorju Radanu, ker je znanstveno potrdil, da bo vsega tega konec.

Pesem 'Ovo će proći' na digitalnih platformah: https://backl.ink/141569461

 

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij