Novice

VALOVI MORJA Bepopovkam prinesli 3.mesto

Objavljeno:

Valovi morja na digitalnih platformah:

https://bfan.link/valovi-morja

"Pesem Valovi morja je zelo spevna, melodija gre hitro v uho. Na nek način je motivacijska, razigrana, spominja nas na poletne počitnice, dopust in na čas, ko odženemo vse skrbi. Želimo si, da bi pesem našla pot na radijske valove in da bi si jo ljudje prepevali ter jo vzeli za svojo," so povedale članice skupine Bepop.

Avtorica glasbe in besedila je Iris Ošlaj iz skupine Sopranos, za aranžma pa je poskrbel glasbeni producent Aleš Zibelnik. Pesmi je velik pečat dal instrument ukulele, ki je pričaral poseben melos mediterana, nanj pa je zaigral Robert Pikl iz zasedbe Manouche.

 TAKOJ SO VEDELE, DA JE PRAVA

Bepopovke so kot ženski trio v zadnjih petih letih poskrbele za kupico odličnih skladb, kot so Daj se nasmej, Ženska, Verjamem v dobre ljudi, Brez kril in Dlan v dlan. Svoje zveste oboževalce navdušujejo tudi na neštetih koncertih po Sloveniji, a kot poudarjajo nastopanje na koncertih vseeno ni isto nastopanju na festivalnih odrih. Sedaj je napočil čas za nekaj novega!

»Zdaj ko smo dozorele, se nam zdi prav, da imamo tudi festivalsko izkušnjo. To je posebna preizkušnja in odgovornost, hkrati ti da nekaj adrenalina in znova požene kri po žilah. Ko se pripravljaš na festival takšnega kova, moraš stopiti iz svoje cone udobja, se zadev lotiti drugače," povedo in dodajo, da je bil ta korak tudi lep napredek v njihovi karieri.

Za nastop pa je seveda bila potrebna tudi pesem, na katero so tokrat naletele povsem naključno. Ko je namreč Alenka svoji prijateljici in sopevki iz skupine Sopranos, Iris, omenila, da z Bepopovkami razmišljajo o prijavi na festival Melodije morja in sonca ter da potrebujejo pesem, jih je ta presenetila. Imela je namreč že pripravljen osnutek pesmi, ki je po njenih besedah le čakala na pravo priložnost.

"Že sam demo posnetek, v katerem je Iris prepevala le ob spremljavi klavirja, nas je v sekundi prepričal. Vedele smo, da je to skladba, ki smo jo iskale« so povedala dekleta, pri čemer je Ana še izpostavila:

»Takoj sem začutila 'vajb pesmi in vedela sem, da gre za 'Bepop' pesem. Zdi se mi, da imamo Bepopovke dokaj prepoznaven zvok in to smo opazile tudi v pesmi Valovi morja.«

 

» Bepopovke so zelo vesele z uvrstitvijo. Hvaležne, da so njihovo pozitivno energijo poslušalci začutili preko pesmi ter ji namenili čudovito 3.mesto«.

 

O VIDEOSPOTU

»Počutile smo se kot v študentskih letih!«

Dekleta so teden pred festivalom preživela na slovenski obali. Čeprav je bil ta poln priprav na nastop, so dekleta z ekipo našla čas tudi za proslavljanje Aninega rojstnega dne in snemanje videospota, za katerega režisersko palico je tokrat vihtel Jan Koštric.  

Kot sama skladba, je lahkoten in igriv tudi videospot, ki prikazuje zabavno »morsko zgodbo« z zabavnim zapletom. Kot pa smo izvedeli, je vreme tokrat poskrbelo za nekaj nepričakovanih zapletov in spremenjenih časovnic snemanja:

»Začetek videospota smo v bistvu posneli na koncu, tako da smo snemali kadre v obratnem vrstnem redu. Nočna zabava na barki je bila v bistvu jutranja (smeh)," je smeje razlagala Ana, Tinkara pa dodala, da je ravno zaradi tega bila izkušnja toliko bolj zabavna: »Počutile smo se tako kot v študentskih letih. (smeh) Obenem je naša Ana 2. julija slavila rojstni dan, tako da smo se skupaj malo poveselili. Za nami je res prijeten teden."

V videospotu sta glavni vlogi odigrala Nino Kleindienst in Urška Bencak, plesalca, ki sta dekleti spremljala tudi na odru MMS-ja, za stajling pa je znova poskrbela priznana modna oblikovalka Jerneja P. Zhembrovskyy.

 

DRUGA POLOVICA LETA BO PESTRA

Maj in junij sta bila za Alenko, Ano in Tinkaro zelo naporna. Tinkara je izdala svojo prvo otroško pesem Počitnice, Alenka je s Sopranosi predstavila novi singel Nekaj lepega, Ana pa je imela po koncu oddaje Delovna akcije še kar nekaj medijskih obveznosti in bila gostja v različnih podkastih.

"Vse tri že komaj čakamo, da z družinami odpotujemo na zaslužene počitnice in možgane malo odklopimo, da si napolnimo baterije, saj si to res že zaslužimo. V jesen bomo s polno paro zaplule novim izkušnjam naproti, saj nas čaka že kar nekaj nastopov. Do konca leta pripravljamo še nekaj novega, takšen je trenutni plan, v katerega verjamemo, da se bo uresničil. Naj vam namignemo, da si želimo, da bi v decembru tudi kaj 'zacingljalo' (nasmeh)," skrivnostno zaključijo Bepopovke. 

Bepopovke so svojim nastopom zelo zadovoljne in se vsem zahvaljujejo za podporo. Pesem je bila poslušalcem tako všeč, da se je pristala na odličnem 3. mestu festivala Melodije morja in sonca.

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij