Novice

Rundek & Ekipa ob izidu dvojnega EP-ja predstavljajo novo skladbo 'Mila'

Objavljeno:

Ob izidu novega, tretjega singla Rundek & Ekipa predstavljajo dolgo pričakovan album, dvojni EP „Brisani prostor“.

Album je že v prodaji, naročite ga lahko tudi naročite na webshopu, dostopen pa je tudi na vseh digitalnih platformah.

 

Sporočilo albuma „Brisani prostor“ je sestavljen iz dveh zgodb 'Do' in 'Od', ki se med seboj dopolnjujeta. Nastopajoči v teh zgodbah, v brisanem prostoru, se nahajajo med začetkom in koncem, z življenjem na prelomnici. Na intimen način govorijo o globalnemu, na oseben način govorijo o univerzalnemu, na specifičen način pa govorijo o splošnemu življenju.

Album v celoti rezonira aktualen čas in turbolentno situacijo.

Pretekli albumi, ki jih je Rundek posnel skupaj z Cargo Trio so bili ustvarjeni v sodelovanju z drugimi glasbeniti, aktualen je pa prvi album po Haustorju, na katerem se pod kompozicije in besedila podpisuje tudi drug avtor, Roko Crnić.

Rokove besede obi zidu singla 'Mila':

  • sprejemanje, odpuščanje
  • človeška bližina v času ko je distanca znak obzirnosti
  • razumevanje osebnega prostora osebe, ki jo imaš rad

O sodelovanju z ekipo in o nastanku albuma je Darko Rundek povedal: „Naše vaje in snemanja so se začela in končala ob skupnem igranju in ustvarjanju v tišini. Enostavno smo se skupaj zazibali v tišino in dovolili, da nas popelje skozi odprte oblike. Nismo igrali na instrumente ampak smo igrali glasbo. Ko bi ta glasba vprašala za pesem, so se začele pojavljati besede, včasih improvizirane, včasih so prišle iz moje ali Rokove beležke. Ti posnetki so bili osnova albuma „OD“, na albumu „DO' pa je pet skladb, ki so bile ustvarjene v DM studiu z Mariom in Zvonimijem Domazetom. Na albumu so moje in Rokove pesmi, za več njih pa se skupaj podpisujeva kot avtorha glabe in besedila. Roko je veliko naredil za kristaliziranje skladb iz odprtega in kreativnega materiala. Igor Pavlica je pel in igral na pihala, saksofonistka Ana Kovačič je posnela tudi bubne, kitaro in sintesajzer. Bobnar Silvio Bočić je prav tako igral na kitaro, Miro Manojlovič je posnel tolkala in vibrafon, jaz pa sem si dal duška na električni kitari. Roko Crnić je poleg petja posnel tudi base. Maja Posavec je podarila spremljevalne vokale pri dveh skladbah, David Vid Rundek pa je sodeloval na večini naših vaj, njegov glas lahko slišimo v skladbo 'New World'.

Ko so bili vsi materiali posneti, sem se lotil produkcije, montaže, miksanja, … Ta proces je bil kar dolgotrajen in obsežen.“

 

Seznam skladb:

EP1 DO:

  1. Zovu te
  2.  Ko duh
  3. Tko su svi ti ljudi
  4. Mila
  5. Voljeti stvarno

 

EP2 OD:

  1. Sex epilog
  2.  Novčić za sreću
  3. New World
  4. Biljka raste
  5.  Unutarnji glas

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij