Novice

Premiera novega videospota 'Hočem to nazaj!'

Objavljeno:

'Hočem to nazaj'

… ritmi in besedilo, ki nas nostalgično popeljejo k čudoviti slovenski pop glasbi z začetka tega tisočletja!

Sebastianova uspešnica, ki jo je v živo premierno predstavil pred točno 20. leti na izboru Miss Slovenije, je dobila novo zvokovno in video podobo.

Predelava uspešnice ima nove, bolj sodobne ritme in popolnoma nov videospot!

»Pesem ima v mojem srcu zelo posebno mesto in jo jemljem kot nek moj preporod oziroma drugi rojstni dan, dan ko je luč sveta ugledal moj alterego - tisti Sebastian, ki ga vsi poznate. Vsako leto z ožjo ekipo od takrat obeležim ta "rojstni dan" s sporočilom "Vse najboljše ob obletnici", letos pa se je z objavo posnetka premiernega nastopa res sprožil cel plaz izjemno lepih besed in spominov,« je ob izidu predelave skladbe povedal Sebastian.

Zgodba videa je nostalgično obujanje spominov ob ogledu starega videospota. »Imeli smo tri različne scenarije, ki so vsi vključevali ogromno statistov, tudi mojih oboževalcev izpred let, a so se tik pred snemanjem ukrepi tako zelo zaostrili, da smo na koncu morali izdelati četrti scenarij, po katerem v spotu nastopam sam. Prvi scenarij je bil, da v letni kino povabimo oboževalce iz vse Slovenije z njihovimi družinami in ustvarimo povezavo med enim in drugim videospotom. Potem nas je presenetilo omejevanje na 50 ljudi, tako da smo morali narediti plan B, v katerem je bila ideja predstaviti celotno ekipo, ki je poskrbela za vse spomine cele generacije mladih, vezane na pesem 'Hočem to nazaj!': moje prvotne plesalke, Natko Geržina in Zvoneta Tomca, backvokalistke, ekipo iz založbe, … Žal je prišlo potem omejevanje na 10 ljudi in je tudi ta scenarij padel v vodo. No, na koncu smo se želeli izogniti morebitnim inšpekcijam, zato sem v spotu sam,« je povedal Sebastian in se dotaknil realnosti, v kateri smo se znašli in kaj to pomeni za ustvarjalce. »Na ta način smo videu dali žig kaotičnega obdobja, v katerem živimo, in morda še toliko bolj poudarili razliko med množičnostjo, ki jo vidimo v prvem videu, ter osamo in izolacijo, ki jo zdaj vidimo v tem aktualnem videospotu za prenovljeno različico - vse za to, da se še bolj zavemo, kako - kot pravi besedilo pesmi - hočemo nazaj normalno življenje, ljubezen in raj, ki smo jih imeli pred vsemi temi ukrepi

Za remix skladbe je poskrbel avtor tudi originalnih ritmov, Zvone Tomac, pod videospot pa se podpisuje ekipa CTRL.media.

Snemanje videospota je potekalo en dan v hali podjetja Metalna pod režisersko ekipo Klemna Kokola, Žige Kalana in s Christianom Fluherjem na čelu.

»Prizorišče je bilo res izjemno fotogenično, hkrati pa je to tudi nekdanja tovarna, zato je bila tudi temu ustrezno neprimerna za mojo belo obutev, hahaha.«

Ustvarjanje pred kamero je bila po nekaj letih popolnega glasbenega premora za Sebastiana tudi lepa čustvena izkušnja. »Lepo se je bilo vrniti v te vode, veliko čudovitih spominov je privrelo na dan. Podzavestno sem tokratno snemanje seveda primerjal s preteklimi in se spominjal videa 'Hočem to nazaj!', ki je bil posnet, ko še nisem bil slaven, med snemanjem 'Reci, da si za!' nas je hudo zeblo, ali pri snemanju za 'En poljub', ko smo prišli na lokacijo posneti sončni zahod, a so nas pričakali burja in oblaki

Priljubljen glasbenik se je še v času uspešne glasbene kariere podal na plesno pot kot koreograf in odprl svojo plesno šolo, ki je letos dopolnila 18. rojstni dan. »Nikoli v življenju si nisem mislil, da bo iz nje nastala takšna strast, ljubezen in tako velika ter pomembna zgodba v mojem življenju. Takrat smo začeli graditi slovenski trg, leta 2011 se mu je čisto po naključju in brez večjih načrtov pridružila še tujina in tako danes pišemo lepo zgodbo na mednarodnem prizorišču

Ali lahko pričakujemo kmalu kaj novega?

»Nove glasbene zgodbe sem vedno puščal odprte - nikoli nisem rekel ne ne ne da. Še vedno ostajam velik entuziast nad glasbo v najširšem pomenu besede: preko muzikalov, glasbenih odrov, plesnih nastopov. Glasba je vedno bila in vedno bo nerazdružljiv del mojega karakterja in zelo sem odprt za nova glasbena sodelovanja, ideje, projekte. Moj kruh danes v nobenem kontekstu ni vezan na glasbo, zato se je res lotevam izključno skozi prizmo nekih novih lepih spominov, izkušenj in poznanstev. Ni lepšega, kot ustvarjati nekaj, kar ti je v čisti užitek, in prav to je tudi bistvo remiksa 'Hočem to nazaj!'. Toliko lepih spominov sem zbral s to pesmijo in drugimi - dajmo jih še nekaj več, kajti prav spomini nam bodo na stara leta pomenili največ. Ne bomo se spominjali, koliko smo delali ali zaslužili, temveč kje smo bili, kaj videli, s kom smo nekaj doživeli in kako smo se ob tem počutili

----

Energija mladega Sebastiana na odru je navdušila Slovenijo in tako je takrat čez noč postal eden najbolj priljubljenih glasbenikov pri nas! Pesem je osvojila vse radijske in televizijske lestvice, prav tako istoimenski album, ki je izšel le nekaj mesecev kasneje.

Album je bil na lestvici najbolje prodajanih albumov kar devet mesecev in je osvojil platinasto naklado!

20 let po izidu uspešnice in ob praznovanju okroglega rojstnega dne se je Sebastian odločil ovekovečiti spomin na lepe čase s predelavo skladbe 'Hočem to nazaj' v modernejše plesne ritme in posneti retrospektivno video zgodbo.

"Z idejo o remiksu 'Hočem to nazaj' sem se igral že kar nekaj časa nazaj, a sem bil ves čas bolj zadržan, ker nisem vedel, ali bom zadevo, ko bo čas za to, tudi dejansko začutil do te mere, da bi se je lotil. No, ko smo 23. septembra letos točno na obletnico mojega prvega nastopa objavili posnetek premiere, je bil odziv tako številčen, da ni bilo dvoma: projekt Hočem to nazaj! 2020 Remix se mora zgoditi in mora se zgoditi prav zdaj - v teh kaotičnih časih, ko vsi potrebujemo malo pobega v preteklost, v nek drug svet brez skrbi - ker v nas še živi goreč spomin, ko skupaj smo bili, imeli smo vse, ljubezen, raj, zdaj hočemo to nazaj!

Sicer sem na pesem tudi sam izjemno čustveno navezan, ker mi je močno zaznamovala življenje in ga speljala na čisto druge tire od načrtovanih. Tako 23. 9. vsako leto praznujem mini rojstni dan.

Ob letošnjem odzivu je s strani oboževalcev prišlo toliko prijaznih sporočil, misli, želja in tudi spominov, da sem jim želel - njim, pa tudi sebi - podariti sodobnejšo verzijo pesmi, ki nam je vsem tako zelo zaznamovala življenja - prav zato, da po eni strani pobegnemo v nek drugi čas, po drugi pa da ponovno naberemo nekaj skupnih spominov, ki jih bomo zaklenili v srca in se jih spominjali, upam, še nadaljnjih 20 let. Prav zanimivo je, kako ta pesem še vedno - toliko časa kasneje in po tem, ko sem jo zapel zagotovo že nekaj tisočkrat - prikliče v spomin vso takratno dogajanje tako živo, kot bi se zgodilo prejšnji mesec."

 

 'Hočem to nazaj! 2020 remix na digitalnih platformah: https://backl.ink/143260522

- instrumental: https://backl.ink/143260738

- karaoke: https://backl.ink/143260689

 

Sebastian ONLINE:

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij