Novice

PREMIERA: Skupina BEPOP predstavlja novo pesem 'DAJ SE NASMEJ'

Objavljeno:

"Rade imamo skladbe s pozitivnim sporočilom, ki v teh turbulentnih časih pridejo še kako prav. Vsa energija,  pozitivna in negativna, se nabira v in tudi izhaja iz nas samih, mi pa sami odločamo v katero smer se bo nagnilo. Bepop stavimo na pozitivo. Pridruži se nam in - daj se nasmej!"

S tem sončnim sporočilom svoj pohod po glasbeni sceni nadaljujejo Alenka Husić, Ana Praznik in Tinkara Fortuna, članice ene naših najprepoznavnejših glasbenih skupin. Potem, ko so jeseni razgibale Slovenijo z veliko vrnitvijo in se je pokazalo, da si tako one kot tudi občinstvo želijo še kaj več kot ducat nostalgičnih nastopov, so si za prvo polovico leta 2020 zadale cilj posneti novo pesem in videospot. Korona jih pri tem niti ni preveč zmotila, saj so zaradi zasedenosti z drugimi projekti načrtovale nekajmesečni koncertni premor, ob uspešno opravljenih gospodinjskih, šolskih in ustvarjalnih izzivih pa jim je uspelo skočiti tudi v studio in posneti pesem, ki je kot ustvarjena zanje. No, pravzaprav je bila ustvarjena točno zanje.

Vse se je začelo s spoznavnim klepetom ob dobrodelni decembrski prireditvi, kjer so se zaklepetale z Žanom Serčičem. Vse bolj iskani producent, ki je ravnokar izdal svoj album, ob kupu ostalih projektov pa je tudi producent naslednje plošče Jana Plestenjaka, je odlično začutil energijo skupine. "Le nekaj dni zatem, ko smo mu omenile, da nas mika posneti kaj novega, nam je sporočil, da ima skladbo za nas. Že ob prvem poslušanju osnutka smo vedele, da je to to, Tinkari so se celo orosile oči. Vse je zvenelo tako, kot bi se dela lotile same. Zelo dobro mu je uspelo ujeti naše občutke, to, kar zagovarjamo, kar želimo prenesti na publiko."

#BepopLadies so za pesem že posnele tudi videospot, njihov prvi po 16. letih. Predstavile ga bodo še pred počitnicami. Zdaj pa se seveda želijo tudi čim prej vrniti na koncertne odre, kjer bodo lahko novo pesem zapele z oboževalci: "Upamo, da se omejevalni ukrepi tudi za glasbenike čim prej sprostijo, mnogim je to edini vir zaslužka, me bi pa tudi rade že počasi pretegnile glasilke v živo!"

Bepop ONLINE

 

ŠE NEKAJ ZANIMIVOSTI IZ TABORA SKUPINE BEPOP

Bepop so ambasadorke dobrodelnega projekta S srcem za morje otrok. Projektu se lahko pridružite do 19. 6., z dobrodelnim tekom, hojo ali kolesarjenjem lahko prispevate v sklad za Mikovo karavano otroškega smeha na Deblem Rtiču, ki bo zagotovil počitnice 300 otrokom. Več informacij in prijave na: https://s-srcem.si/

Tinkara bo še junija izdala angleški prevod svoje knjigice 'Fortuna - Planet iger'.

Alenka je s skupino Sopranos, v kateri poje že deset let, konec maja izdala pesem in pisan videospot 'Nimam skrbi'.

Ana čaka na nadaljevanje snemanja Delovne akcije - prekinitev je ekipo ujela sredi dela, tako da si zaključka zelo želi tudi v pol hiše bivajoča družina.

Ne spreglejte tudi Anine dobrodelne kolekcije šolskih potrebščin za naslednje šolsko leto: "Že od prvih oddaj te sezone sem čutila nemir, ki se je stopnjeval v žalost in spoznanje, kakšna krivica se godi nekaterim. Čutila sem, da moram storiti še nekaj. Rodila se je ideja o kolekciji šolskih zvezkov, s katero želim pomagati ustvariti pravičnejšo, enakopravnejšo družbo. Družbo enakih možnosti za vse. Projekt je zasnovan tako, da so zadovoljni vsi, ki so udeleženi - od tiskarja, do založnika in vseh soustvarjalcev, saj si vsak za svoje delo zasluži pošteno plačilo. Zato so izdelki iz moje linije za en evro dražji, kot drugi zvezki enake kakovosti. Prispevek bodo plačali tisti, ki jim ni vseeno. Ti zvezki niso le zvezki z mojo fotografijo, opremljeni so tudi z motivacijskimi besedili, ki predstavljajo vrednote, za katerimi trdno stojim. Spodbujajo empatijo, sodelovanje, vlivajo pogum in moč, opozarjajo na pomen izobrazbe. Srčno upam, da bodo tako razumljeni in sprejeti, da bomo s skupnimi močmi dosegli kar največ pomoči potrebnih otrok."

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij