Novice

Luka Šulić napoveduje skorajšnji izid prvega samostojnega albuma "The Four Seasons"

Objavljeno:

Luka Šulić, znan po virtuoznemu ustvarjanju v svetovno znani zasedbi 2CELLOS, se tokrat predstavlja sam s prvo obdelavo Vivaldijeve mojstrovine, prirejene za violončelo.

Vabljeni k ogledu videa, posnetega v živo v Trstu za skladbo “LA PRIMAVERA (POMLAD) OP. 8 ŠT. 1 V D DURU – 1. ALLEGRO

Luka Šulić se po sedmih letih glasbenega ustvarjanja in koncertnih nastopov kot član 2CELLOS vrača k svojim koreninam v klasični glasbi s prvim samostojnim albumom ‘The Four Seasons’, ki bo izšel 25. 10. 2019 pri Sony Classical (prednaročilo albuma)

Diplomiranec londonske Kraljeve glasbene akademije in prejemnik številnih prestižnih nagrad je za prvo samostojno ploščo izbral najuspešnejšo in največkrat predvajano glasbo v njeni zgodovini. Šulićeva izvedba vseh štirih najbolj znanih baročnih stavkov je prva v zgodovini, ki je prirejena za solista violončela.

Vivaldijevo mojstrovino ‘Štirje letni časi’ imam rad že od malih nog in že od nekdaj sem jo želel odigrati na violončelo,” je povedal Luka Šulić, ki se tudi tokrat ni ustrašil obdelave svetovno znane glasbene mojstrovine in ji dodal popolnoma novo zgodbo, prirejeno le za solista violončela.

“'Štirje letni časi’ so zelo zahtevni za violino, kaj šele za violončelo. Za mano je zelo dolgo in kar težko ustvarjalno obdobje,” je povedal Luka Šulić in dodal: “Da so vsi štirje slavni Vivaldijevi koncerti zveneli, kot sem si zamislil, sem potreboval dobri dve leti priprav za celoten aranžma, korak za korakom, stavek za stavkom. Upam, da bodo poslušalci občutili enako vznemirjenost, kot sem jo jaz med ustvarjanjem albuma z ikonskimi Vivaldijevimi deli na violončelu prvič v glasbeni zgodovini.

Luki Šuliću je do realizacije pomagal maestro in čelist Luigi Piovano, glasbeni direktor Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia iz Rima. O Šulićevem končnem delu je Piovano povedal: “Če bi bil Vivaldi med nami, bi zagotovo rekel, da je Lukova izvedba izvrstna ideja.

Skozi celotno kariero se trudim približati klasično glasbo, ob kateri sem sam odraščal, širšemu krogu poslušalcev z izbranimi deli, ki so se me dotaknili,” je povedal Luka Šulić, “Vivaldijevi ‘Štirje letni časi’ so najbolj prepoznavni in so zato popoln uvod v klasično glasbo. Iskreno verjamem, da lahko vsakogar prepričam, da se zalljubi v klasično glasbo, zato se toliko bolj veselim tega albuma in prihajajočih koncertov.”

Le nekaj dni pred uradnim izidom albuma bo Luka Šulić nastopil na dveh koncertih v Cankarjevem domu 19. in 20. oktobra 2019.

Ekskluzivno za slovenske poslušalce in obiskovalce koncerta v Ljubljani boste lahko kupili dolgo pričakovani album “THE FOUR SEANSONS" pred njegovim uradnim svetovnim izidom.

LUKA ŠULIĆ

 

 

 

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij