Novice

Primorska pop skupina 7šrit predstavlja svojo prvo avtorsko skladbo

Objavljeno:

Skupina 7šrit, kar v avstrijskem narečju pomeni 7 korakov, je nastala že leta nazaj, začetki skupine pa segajo v leto 2004 in od takrat skupina pretežno preigrava priredbe drugih izvajalcev. V letošnjem letu v pa so se člani odločili, da je napočil čas, da naredijo tudi kaj ''svojega''.

Zanimivost skupine je, da ima kar dva vokalista, moškega in žensko. 7šrit so: Uroš Goljevšček (vokal, klaviature), Monika Šuligoj (vokal, harmonika), Lili Štubelj (bas, harmonika), Tadej Boštjančič (kitara), Vladimir Kolmančič (bobni, harmonika).


Za pesem 'Tvoji promili' so posneli senzibilen video z ekipo Globus videos; pod režijsko taktirko Žiga Gjura. Video je bil posnet na prekrasni lokaciji v Goriških brdih, kjer jim je prijateljsko roko ponudil Zavod Enkratna doživetja, video pa so snemali tudi v prekrasni vili Almavista in v hiši Štekar.

Zgodba para v videu sledi zgodbi pesmi o izgubljeni ljubezni, ki skozi leta vendarle tli nekje med spomini.

Pevec skupine, Uroš Goljevšček, je o skupini povedal:

"Smo dobra ekipa, vedno smo igrali za dušo in za dobro zabavo. Drugače ne gre, saj imamo v skupini kar tri harmonike, ki ju igrata naši dekleti, Monika in Lili, prav tako pa bobnar Vladimir-Mečko, tako da boste na naših nastopih lahko ujeli vse od rocka do narodno zabavne glasbe. Avtorsko pa se bomo fokusirali na pop ritme,'' in še doda: "Lepo je občutek ko posnameš svoj prvi video in prvo pesem. Nekako se mi zdi, da pustiš neko sled v času in prostoru. Srčno upam, da bo ljudem všeč.''

Pod glasbo in besedilo skladbe se podpisuje Rok Lunaček, aranžma in produkcijo pa je podpisal Blaž Hribar.

Vlado (bobnar skupine) pravi: "Komaj čakamo, da se vrnemo na odre, bomo pa v času, ko so žurke še prepovedane, delali na novem materialu in do konca leta izdali še kakšno lastno skladbo, da bo teren pripravljen, takoj, ko se sprostijo ukrepi in bomo lahko nadoknadili zamujene promile in zapeli spet skupaj. Tudi novo pesem 'Tvoji promili'."


Poslušanje skladbe na digitalnih platformah: https://backl.ink/142457352

7šrit na družbenih omrežjih:

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij