Novice

Poslušamo in podpiramo slovensko glasbo: Hip hop slovenski hiti

Objavljeno:

Slovenski hip hop artisti so pred leti uspešno začrtali pot nove glasbene zvrsti pri nas, zato ne preseneča, da so jim sledili številni mlajši ustvarjalci, ki so danes zvezde stalnice v medijskem prostoru in ponosni smo, da so mnogi začeli svojo pot ravno pri v naši hiši.

Na Youtube playlisti Hip Hop hits Slovenija so na kupu uspešnice Nipketa in Trkaja, skupine D BASE, ki jo je širša Slovenija spoznala na EMI leta 2016 s skladbo 'Spet živ'. V skupini poleg Davida, ki je avtor himne najvijačev Green Dragonsov 'Olimpija ole!', in raperja Nejca, nastopa tudi Benjamin Dolić, ki bi moral letos zastopati Nemčijo na Evroviziji. Tudi vedno bolj uveljavljen Clemens se je javnosti predstavil kot en boljši beatboxarjev pri nas, kar lahko slišimo v prvi avtorski skladbi 'Pozab na bonton'. Na seznamu slovenskega hip hopa je tudi prvi, ki je začel s trapom v Sloveniji, Ledeni.

Sem smo umestili tudi skupino Bluebird, ki se ne predstavlja s slovensko skladbo, vendar je ekipa slovenskih ustvarjalcev s priredbo 'Fresh' navdušila tudi eno največjih glasbenih založb, Sony Music preko katere je bila pesem distribuirana na svetovne trge v začetku leta 2017.

Uživajte v uspešnicah in pripravite se na prihajajoč prazničen vikend!

????

#posusajslovenskoglasbo

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij