Novice

Jan Plestenjak razprodal dva akustična koncerta v Cankarjevem domu (20. 12. in 25. 12. 2019)

Objavljeno:

Jan Plestenjak razprodal dva akustična koncerta v Cankarjevem domu (20. 12. in 25. 12. 2019)

Najuspešnejši slovenski glasbenik je na petkovem koncertu, 20. 12., v Cankarjevem domu premierno nastopil v akustični različici ob spremljavi vokalnega četverca Kvatropirci, drugi koncert v enaki zasedbi bo že na božični dan, 25. 12. ob 20. uri.

Na akustičnih koncertih praviloma obiskovalci pojejo na ves glas, a 1500 obiskovalcev je v petek Janov »unplugged« nastop doživelo kot odličen žur, le da se je odvijal v eminentnem prizorišču. Jan, ki je nastop otvoril z 'Moja ljubica', je dobrih deset minut po dvigu zavese že dejal, "da se počuti kot v družbi prijateljev, ki ga poslušajo v dnevni sobi." Še bolj zgovoren kot občajno, je z anekdotami in sproščenostjo polno dvorano hitro sprostil. Prve obiskovalke so bile na nogah že pri skladbi 'Si OK', odlično vzdušje pa se je skozi dolg repertoar uspešnic v novi preobleki samo stopnjevalo.
V lični, minimalistični scenografijii se je Jan enkrat predstavil kot ženskar, ki se je oziral po svojih mlajših letih, drugič kot pripovedovalec življenskih zgodb, in tretjič kot avtor, ko je razkril intimne skrivnosti, ki so bile navdih za njegove uspešnice.

O spremljevalni skupini pod taktiriko dolgoletnega sodelavca in soavtorja nekaterih Janovih skladb in njegovega najboljšega prijatelja, Zdenka Cotiča Cota, ni potrebno izgubljati preveč besed – zasedba je odlično uigrana in sproščena, čeprav je šlo za njihov prvi akustični nastop, Kvatropirci pa so s vokalnimi harmonijami glasbi dodali še več barvitosti in topline. 

V drugi polovici večera je Jan otvoril zaključni niz preverjetnih koncertnih favoritov, 'Sam da ti maš mene rada', 'Iz pekla do raja', 'Stara dobra', s katerimi je na noge dvignil celo Gallusovo dvorano in občasno je občinstvo z glasnim prepevanjem skoraj preglasilo glasbenike na odru. Jan Plestenjak je koncert zaključil z zimzelenima uspešnicama 'Soba 102' in 'Ona sanja o Ljubljani'.

V dodatku je Jan predstavil še čisto novo in še nedokončano balado, ter 'Tebe imam', ki jo v originalu poje skupaj z Nino Pušlar. Po dobrih dveh urah se je večer dokončno zaključil s čutno izvedbo uspešnice 'Lepa'.

Čaroben večer bo Jan Plestenjak ponovno ustvaril v enaki zasedbi v razprodani Gallusovi dvorani že v sredo, 25. decembra, in 7. marca v mariborskem Slovenskem narodnem gledališču (SNG).

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij