Novice

Jan Plestenjak predstavlja 14. studijski album "ZA VEDNO"

Objavljeno:

Osem skrbno izbranih avtorskih skladb je Jan Plestenjak združil v brezčasje glasbenih zgodb, ki jih je posnel v studiu Jork v Dekanih.

Tudi tokrat je najbolj prodajan glasbenik zadnjih let okoli sebe zbral vrhunsko ekipo. Pod aranžmaje vseh skladb in glasbo pesmi 'Med nama', se podpisuje Enes Trvtković, iskano ime, ki je ustvaril že številne zimzelene skladbe največjim glasbenikom v regiji.

Mastering albuma je bil narejen v londonskem studiu v mešalni mizi Arthurja Indrikovsa, ki je sodeloval z James Arthurjem, Florence + The Machine, One Direction, Clive Harrisom … in drugimi.

Novo glasbeno poglavje je Jan Plestenjak napovedal s skoraj že zimzeleno skladbo 'Jaz že vem zakaj', njen uradni videospot beleži že skoraj tri milijone ogledov na Youtube.

Uspehu prvega singla je sledila uspešnica 'Velik je ta svet', s katero je glasbenik ponovno navdušil poslušalce, saj jo je posnel z vzhajajočo zvezdo Challetom Salletom. Pesem je takoj ob izidu osvojila radijski eter in bila najbolj predvajana skladba v poletnih mesecih.

Kmalu po napovedi albuma "Za vedno" je Jan Plestenjak prejel nagrado za platinasto naklado predhodnika "Dvigni krila".

Pesem 'Povej mi, kaj bi rada' je tudi igra besed, s katerimi se je glasbenik poigral in napovedal čemu je album poimenoval "ZA VEDNO", ki ga krasi znak za neskončnost. "Želel sem album na katerem so vse pesmi brezčasne. Ta znak to simbolizira. Obenem pa simbolizira življenje, ki je neskončna borba med srečo in žalostjo, uspehom in neuspehom, bogastvom in siromašnostjo," je albumu povedal Jan Plestenjak.

Album je tako razdeljen med izpovedne in romantične skladbe, ter ritme, ki zagotavljajo preplesane in brezskrbne noči.

Skladbe na albumu so odigrane v živo z vrhunskimi glasbeniki, ki tvorijo tudi Plestenjakovo spremljevalno skupino na koncertih. Anže Langus Petrović je posnel bas kitaro, Zdenko Cotič in Marko Hrvatin sta ob Janu Plestenjaku snemala kitaro, trobento je posnel Mitja Bobič, Gašper Konec je posnel zvoke harmonike in klavirja, ki ga je posnel tudi Jan Plestenjak.

Z dolgo pričakovanim studijskim albumom "ZA VEDNO" najuspešnejši slovenski avtor številnih uspešnic, obeležuje 25-letno glasbeno ustvarjanje.

Seznam skladb na albumu "ZA VEDNO":

  1. Velik je ta svet
  2. Povej mi, kaj bi rada
  3. Na dnu neba
  4. Budala moja mala
  5. Med nama
  6. Med vrati
  7. Roke stran
  8. Jaz že vem zakaj

CD plošček je že na prodajnih policah v vseh bolje založenih trgovinah,

lahko pa album naročite v digitalni obliki preko:

Jan Plestenjak na družbenih omrežjih:

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij