Novice

ŽIGA DERŠEK ZAPEL SVOJI ŽENI EVI

Objavljeno:

Žiga Deršek – pevec, voditelj, novinar in odlični kuhar. Vse to in še več bi lahko rekli za vsestranskega Žiga, ki danes v svet, po krajši pavzi, pošilja novo skladbo. Medtem ko smo ga vajeni slišati v nežnih pop baladah in šansonih, se tokrat s skladbo NEKAJ JE V TEBI predstavlja v živahnejših ritmih, ki vseeno premorejo nežnost in globino.

Kot nam je zaupal, je bil po velikih uspehih zadnje praznično obarvane skladbe BOŽIČ BO večkrat nagovorjen k nadaljnjem ustvarjanju, a pri sebi nikoli začutil tisti pravi trenutek. Vse do sedaj.

"Ob poplavi novih skladb, se nisem želel priključiti h komercialnem krogu muh enodnevnic, saj si želim, da skladba pomeni več, kot samo to, da je. Globoko sem vdihnil in izdihnil. Prepustil sem se. Zanimalo me je, kam me pelje svet glasbenega ustvarjanja in bil pripravljen na konec. A moj najlepši dan življenja, ko sva se z Evo poročila, je že bil odet v verze in melodijo skladbe Nekaj je v tebi. Ob tako velikem dnevu se je morala zgoditi in očitno še nisem rekel zadnje. Morda pa je to šele začetek" o skladbi spregovori mladi umetnik.

PRVO SODELOVANJE Z NINOM OŠLAKOM

Med tem ko je Žiga z Vero Šolinc v preteklosti že sodeloval (spomnimo se skladb Božič bo in Svoje barke krmar), je tokrat melodijo zaupal Ninu Ošlaku, sicer priznanem slovenskem producentu in pevcu.

"Mislim, da sem potreboval nekoga, kot je Nino, da me je predramil. Predstavil mi je melodijo, ki mi je bila tudi v trenutku všeč in tako ni bilo več vprašanja. Prav tako sem vedel, da želim, da besedilo spiše draga Vera Šolinc, s katero sva sodelovala pri zadnjih uspešnih glasbenih projektih« je o sodelovanju spregovoril Žiga, čemur je Nino še dodal:

»Mislim, da je bilo le vprašanje časa, da skupaj spiševa novo glasbeno zgodbo. Leta sva se namreč srečevala na raznih dogodkih in o potencialnem sodelovanju neštetokrat že govorila. Videl sem njegov potencial in hkrati razumel, da potrebuje le nekoga, da ga zmotivira. Vesel sem, da nama je to sedaj tudi uspelo.«

Vseeno z izidom niso hiteli.

»Skladbo smo posneli, a pri sebi sem potreboval še nekaj časa, da sem jo kot celoto tudi začutil. Kot da bi čakal na nekaj več … da skladba po svoje dozori tudi v meni. Vseeno vztrajam, da ljudje skladbo začutijo šele takrat, ko jo začuti tudi izvajalec. In jaz sem jo na poroki z Evo, kjer sem jo zapel kot poročno zaobljubo. Dobila je nov pomen in jo naredila … mojo, najino … upam, da kmalu tudi vašo

Skladbi prilaga tudi videospot, v katerem med drugim spremljamo Žigo in Evo na njun poročni dan.

Masterchef – Opomnik, da moraš za svojimi izdelki stati odločno

Žige se mnogi še vedno dobro spominjajo kot polfinalista tekmovanja Mastercher (2020), kjer je tako žirijo kot gledalce iz oddaje v oddajo presenečal s svojimi kuharskimi podvigi. Kot pravi, je sama izkušnja vsekakor ostala v lepem spominu, a kar je najpomembnejše – znova in znova ga opomni, da moraš za svojimi izdelki, tako kuharskimi kot glasbenimi ali drugimi, odločno stati … in se zanje nenazadnje tudi močno truditi.

"Bila je borba. Nenehno smo morali ustvarjati nekaj novega, ki prepriča. Nekaj, kar ostane v spominu ne le žiriji, ampak tudi gledalcem. Vsekakor ni tako preprosto svoje kuharske sposobnosti staviti pred celo Slovenijo in enako je z glasbo. Vseeno ne morem verjeti, da me še danes mladina ustavi za kratek pogovor in 'fotko' za spomin. To pride zraven medijske izpostavljenosti, nisem pa si mislil, da bo trajalo tako dolgo. Pa naj traja! (smeh)" še doda konec.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ŽIGA DERŠEK ONLINE:

FB: https://www.facebook.com/zigadersek

IG: https://www.instagram.com/ziga_dersek/

 

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij