Novice

SUPERMAN, SLADKIH 21 IN POBEGLA NEVESTA STELLA

Objavljeno:

Simpatična mlada ustvarjalka Stella, ki je bila med drugim tudi letošnja nominiranka za zlato piščal v kategoriji novinec leta, nam je na svoj 21. rojstni dan predstavila nov video za pesem KRIPTONIT z albuma "Ta neki neki".

PREDVAJANJE/NAKUP "KRIPTONIT": https://backl.ink/146965712

Stella sebi za 21. rojstni dan, vam pa kar tako, podarja video in pesem 'Kriptonit'. Edina nominiranka za zlato piščal v kategoriji novinec leta še vedno pridno polni radijski eter s skladbami 'Ta neki neki', 'Muza' in 'Ocean', po odličnem prvem albumu, ki je navrgel že pol ducata singlov, pa ustvarja nove pesmi.

"Lani sem si za rojstni dan podarila skladbo 'Ko ugasnil si luči', a je bil razlog za to drugačen kot letos. Lani zaradi vsem dobro znanih okoliščin nisem priredila rojstnodnevne zabave, zato je snemanje nadomestilo zabavo, izid pesmi pa darilo. Letos pa kljub temu, da bom imela zabavo, nadaljujem s tradicijo. Ker pa sem trmasta, bom mogoče izdajala pesem za pesmijo vsako leto na svoj rojstni dan do stotega leta starosti," se v svojem značilnem slogu pošali te dni v kodre malo manj pisana Špela Jezovšek - Stella.

"Pesem 'Kriptonit' si je metaforo sposodila pri Supermanu in jo postavila v ljubezenski kontekst. Kriptonit je v filmu zeleni kristal, ki predstavlja junakovo edino šibko točko. V moji pesmi pa je šibka točka ljubljena oseba. 'Mogoče ne moreva bit, jaz sem zate kriptonit,' so besede, ki zame najbolj povzamejo občutek odtujenosti, ko se nekdo naveže nate hitreje ali močneje, kot se ti nanj. Ko te je strah, da bi nekoga ranil, ne zato, ker ga ne maraš, ampak le zato, ker ga nimaš enako rad. 'Oprosti, ker prehitro sem ti rekla, da bom tvoja.'"

Tako besedilo kot glasbo je za pesem 'Kriptonit' napisala Stella sama, pri aranžmaju in produkciji pa ji je na pomoč priskočil tudi odlični Blaž Hribar.

SKORAJ KOT, DA BI SNEMALI 'ROAD MOVIE' ...


Idejo za video, ki ga je posnela zdaj že dobro utečena ekipa, je prispevala maskerka Neža, filmček pa sledi zgodbi oz. vsaj občutkom pesmi. Zgodba o prenagljeni ljubezni, ki ne narašča obojestransko in ne premaga vseh ovir. Na žalost pa je Stella v videospotu to ugotovila šele na dan poroke.


"Moj najljubši del je bila vožnja z avtom. Obožujem hrošče. Ko sem bila majhna, smo imeli svetlo modrega, in še danes mi je to najbolj prisrčen model avtomobila. Moja cimra Maša ve, da vsakič, ko vidim kakšnega na cesti, to dejstvo z velikim veseljem in zelo na glas izpostavim. V videu sva se tako z Mašo skupaj malo zapeljali v črnem hrošču po čudoviti kulisi kobilarne Lipica." Sicer pa je ekipa pod taktirko Roka Mlinarja odlično izkoristila snemalni dan, saj se je ustavilia tudi v Celju, na Štanjelu in v Kopru.

STELLA ONLINE:

FB: https://www.facebook.com/stella.spela/
IG: https://www.instagram.com/stella_spela/

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij