Novice

Miran Rudan inDESIGN z novo skladbo 'Nekaj najinih stvari'

Objavljeno:

Miran Rudan inDESIGN predstavljajo novo skladbo 'Nekaj najinih stari', katere videospot smo si premierno lahko ogledali že včeraj zvečer. Z njo začenja leto praznovanja 40-letnice svoje glasbene kariere, tekom katere se je nabralo nešteto uspešnic. O vzponih in padcih bo iskreno spregovori v prihajajočem dokumentarnem filmu AMEN.

Po velikih uspehih 'Medene' in 'Lažeš mi', s katerima je Miran Rudan začrtal novo glasbeno pot, nam danes s svojo ekipo Miran Rudan inDESIGN predstavlja novo skladbo. 'Nekaj najinih stvari' ohranja značilen Rudanov zvok, za svojo udarno glasbeno podlago pa skriva besedilo, katerega namen je poslušalca spodbuditi k razmišljanju.

»Prva verzija skladbe je bila narejena dobrih 30 let nazaj, a žal nikoli ni dobila pravega mesta. Postala je del nekega arhiva, ki pa sem ga tekom korone ponovno odprl. Vsaka skladba potrebuje svoj čas, da dozori. Takrat sem bil drug človek. Drugače sem gledal na svet in tudi svet je bil drugačen« razloži Miran Rudan »Kot glasbenik gledam vse malo drugače, vedno pa grem rad tudi na rob prepada. Rad riskiram. Prvotno idejo smo tako z ekipo povsem predrugačili. Ohranil sem zgodbo pesmi, a jo povedal na drug način – spremenil sem ji besedilo. Tekom let sem se dokaj izpilil v pisanju in se naučil kako zgodbo večine povedati z malo besedami.«

Ustvarjanje glasbe je tudi tokrat prepustil ekipi, s katero sodeluje že leta. Pod glasbo se sicer tokrat podpisuje Mirko Vuksanovič, za sodoben aranžma pa je poskrbel Krešimir Tomec.

O VIDEOSPOTU

Snemanje videospota so ponovno zaupali Andreju Pratnemerju, s katerim sodelujejo že 8 let, premierno pa smo si ga lahko ogledali že včeraj zvečer. Glavno vlogo tokrat odigra najbolj kosmat član Rudanove družine – samojed Ari, v nekaj kadrih pa se mu pridruži tudi Miranova partnerka Anita.

»Zgodbo smo želeli ohraniti čim bolj preprosto in površinsko, da si jo lahko vsak razlaga po svoje. Ob koncu zveze moramo preiti marsikaj, sploh če z osebo živimo. Ostanejo stvari, ki povezujejo. Od spominov, otrok, prijateljev, ljubezni do stvari kot so hiša, avti … ali živali. Ari je v najinem primeru z Anito ena izmed 'najinih stvari'.«

Kot nam je zaupal, je Ari svojo vlogo navkljub njihovi zaskrbljenosti več kot odlično 'odigral'. V vlogo se je celo tako vživel, da jo je kasneje želel še enkrat ponoviti.

»Naslednji dan, ko sem doma ponovno zavrtel pesem, je Ari takoj vstal iz svojega prostora na hodniku in prišel k meni v jedilnico. Naj poudarim, da Ari sicer nikoli ne hodi v dnevno sobo ali jedilnico. Verjetno je mislil, da mora spet biti zraven (smeh)

 

40 LET KARIERE – »ISKRENO O VSEM V DOKUMENTARNEM FILMU AMEN«

Miran Rudan s skladbo 'Nekaj najinih stvari' prav tako začenja leto proslavljanja 40-letnice svoje glasbene kariere! Od rock banda NUCLEAR 003 in skupine Moulin Rouge, do Randez Vous in  Pop Designa. Miran je v svojih 40 letih nanizal kup uspešnic, ki jih danes na njegovih koncertih prepevajo tudi mladi.

»Laurin čas je bil drugačen … no, morda pa sedaj na vse gledam le nekoliko drugače. Rad premikam svoje meje in rad sem drzen. Moja želja je, da so ljudje vedno znova presenečeni, kar pa niso, če si vedno v zavetju varnega. Rad spreminjam svoj slog, pri čemer dam veliko tudi na mnenje svoje ekipe. Na srečo imam okoli sebe prave ljudi«

Vse o karieri in prelomnih trenutkih njegovega življenja si bomo lahko jeseni ogledali v dokumentarnem filmu AMEN.

 

Miran Rudan inDESIGN online:

IG: https://www.instagram.com/rudan_in_design_official/

Miran Rudan FB: https://www.facebook.com/miranrudan

Miran Rudan IG: https://www.instagram.com/miranrudan/

 

 

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij