Novice

Hauser predstavlja prvi samostojni album »Classic«

Objavljeno:

Hauser predstavlja prvi samostojni album »Classic«

V petek, 7. 2., je Hauser ob premieri videospota 'Air on the G String (J. S. Bach)' predstavil dolgo pričakovan prvi samostojni album »Classic« (Sony Classical / Menart).

Hauser je s 2CELLOS že nekajkrat obiskal največje koncertne dvorane v številnih metropolah, tokrat se po izidu albuma »Classic« sam odpravlja na svetovno turnejo.

Za album je Hauser skrbno izbral svoje najljubše klasične skladbe in jih aranžiral prav za igranje na violončelo.

»Na albumu so najlepše in najbolj romantične melodije klasične glasbe. Izbrana dela največjih skladateljev so odigrana na najbolj romantičnem instrumentu,« je o albumu povedal Hauser. Album je bil posnet ob spremljavi Londonskega simfoničnega orkestra, pod produkcijo pa se podpisuje Robin Smith.

Prav posebno pozornost pa je Hauser posvetil Mozartu, ki je ustvaril veliko čudovitih melodij, tako da je bilo izredno težko izbrati, katero izbrati za album. Talentiran glasbenik se je odločil za čutne stavke iz 'Concerto for Clarinet', 'Piano Concerto No. 21', in 'Lacrimosa' iz Mozartovega Requiema.

»To je vse kar svet potrebuje – čudovite melodije, ter glasbo z dušo in srcem ... z izvedbo na violončelu,« je povedal Hauser in nadaljeval: »Počutim se, da je moja misija osrečevanje ljudi z glasbo, ker je svet izgubil rdečo nit. Upam, da se lahko dotaknem čim več ljudi. S strastjo, ki je bila prisotna skozi celotno ustvarjanje albuma nam lahko uspe.«

Seznam skladba na albumu »Classic«:

  1. Swan Lake
  2. Rachmaninov 2nd Piano Concerto
  3. Caruso
  4. Air on a G String
  5. The Nutcracker Suite
  6. Concerto for Clarinet
  7. Nocturne in C Sharp
  8. Intermezzo (Cavalleria Rusticana)
  9. River Flows in You
  10. Lascia Ch'io Pianga
  11. The Lonely Shepherd
  12. Piano Concerto No. 21
  13. Nocturne
  14. Nessun Dorma
  15. Lacrimosa
  16. Adagio for Strings

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij