Novice

120. PESEM IN KONCERT ZA 25 LET

Objavljeno:

Ena naših najžlahtnejših pop skupin, ki se je v anale zapisala s hiti, kot so 'Romeo & Julija', 'Ko je ni', 'Njena balada', 'V mojem telesu' in 'Inja' vas ob 25-letnici delovanja vabi na koncert v ljubljansko Festivalno dvorano (na voljo le še nekaj vstopnic), še prej pa predstavlja novo pesem 'Ko leživa' - 120. v njihovi četrt stoletja dolgi karieri.

Potem ko je lani z novo verzijo zimzelenčka 'Romeo in Julija' za tri tedne zasedla vrh lestvice najbolj predvajanih skladb v Sloveniji in pomlad pobarvala s hitom 'Kako si kaj?', skupina FLIRRT na radie pošilja novo pesem 'KO LEŽIVA' - s katero se vrača k svojim glasbenim koreninam.

"To je zelo čustvena in osebna pesem," pravi avtor in pevec skupine, Rok Lunaček. "Zame je to, da bi nekdo v tem svetu ostal sam, brez sorodne duše, nekaj najbolj bolečega, kar si lahko predstavljam. Cela pesem je poklon iskanju nekoga, ki je pravi za nas v tem življenju in trenutku, ko nas ta oseba najde in doda smisel našemu celotnemu bivanju."

Zelo neobičajno za naš prostor je, da skladbo 'Ko leživa' podpisujeta kar dva prekaljena producenta: Blaž Hribar in Krešimir Tomec.

"Posebno je verjetno tudi to, da smo za to skladbo postavili kar 6 različnih aranžmajev, preden smo se odločili za tega, ki ga boste lahko slišali 11. novembra. Morda sem kompliciral ... Ne vem. Ta pesem mi toliko pomeni. Vmes je bila verzija zgolj ob klavirju, potem ena zelo zelo rockerska, pa ena precej elektronska ... Vse so nam bile všeč, a končna je nekako najbolj Flirrt. Ravno prav kitar in ravno prav čustev v prostoru. Res nam je všeč."

"Kot vselej je tudi tokrat premikajoče se slike kotalil z nami režiser in scenarist Rok Breznik. In tudi tokrat sta preslikavo življenja skozi ples izrisala izjemna Žan Roj in Monja Lorenčič. Pristen intimen odnos in ultimativno ljubezen sta morda s plesom še lepše uprizorjena, kot če bi v videospotu mi podarili vrtnico ali zakotalili romantiko v kakšni že večkrat videni smeri. Paše nam, da smo zgolj pripovedovalci," pravijo glasbeniki. "Vse tri scene, gozd, urbani vrh stolpnice in na koncu, spalnica, vsi ponazarjajo, da geografija ne omejuje ljubezni in da je le pristen stik tisti, ki spreminja krajino le te – seveda na lepše."

----------------------------------------------------------------------------

"Pesem bomo prvič odigrali v živo v šovu V PETEK ZVEČER 11. novembra, AMPAK: pravo verzijo – tisto našo, pa boste lahko zares prvič v živo slišali 25. 11. v ljubljanski Festivalni dvorani. Tam bomo 'odprli elektriko' še piko bolj kot v studiu!"

----------------------------------------------------------------------------

Skupina FLIRRT praznuje 25 LET čiste romantike. Jubilej bodo fantje proslavili z velikim koncertom z glasbenimi gosti in prijatelji v nostalgično-romantičnem ambientu ljubljanske Festivalne dvorane, v petek, 25. 11. 2022 ob 20h.

Skupina je v karieri, razpeti čez tri desetletja, nanizala uspešnice, kot so Romeo & Julija, Ko je ni, Njena balada, V mojem telesu, Punca v belem, 20 let nazaj, Nekoč sva se pa rada imela, Na peronu, Inja ter številne druge. FLIRRT je v zares v odlični formi in ustvarja s polno paro naprej, kar dokazujejo tudi njihova letošnja uspešnica Kako si Kaj ter številni razprodani koncerti. Med drugimi so aprila pred 5.000 obiskovalci že nastopili v Hali Tivoli, kjer so bili predskupina legendarni angleški skupini Smokie.

Flirrt sestavljajo Rok Lunaček pevec, avtor in gonilna sila, kitarist Štefan Kokalj, klaviaturist Matjaž Ravnikar, bobnar Domen Malis, basist Klemen Bartol.

Vstopnice prodajata Eventim in Petrol

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FLIRRT ONLINE:

FB: https://www.facebook.com/FLIRRT/

IG: https://www.instagram.com/skupina_flirrt/

YT: https://www.youtube.com/channel/UCG8y8ww_mHidR8410PLHQyg

WEB: https://flirrt.net/

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij