Novice

DO ZADNJE KAPLJE

Objavljeno:

Jan Plestenjak, ki je pretekli mesec praznoval okroglih 50 let, predstavlja novo glasbeno poslastico, za katero priznava, da je najbolj avtobiografska do sedaj. 'Do zadnje kaplje' tako, kot pravi sam, predstavlja njegov način življenja – intenzivnost na vseh področjih življenja, sploh v ljubezni, kar pa odlično povzame tudi spremljajoči videospot.

»Do zadnje kaplje pijeva, kar da nebo; do zadnje kaplje pijeva, naj bo, kar bo« v novi skladbi prepeva večno šarmantni Jan Plestenjak. Čeprav je za njim težko obdobje, to ni zaustavilo njegove ustvarjalne žilice, ampak ga dodatno spodbudilo k pisanju nove skladbe, preko katere želi predati zanj najpomembnejše sporočilo življenja:

»Pesem govori o tem, kako je treba ljubezen, življenje izpiti do zadnje kaplje. Vse, kar nam nudi. Vse najlepše stvari. Ne se bati, ne moreš biti nenehno le 'ziheraš'. Tudi če si kdaj ranjen, je vredno imet brazgotino, zato da imaš življenje polno okusov in barv « razloži.

Skladbo je Jan v celoti spisal sam, režijo spremljajočega videospota pa tokrat prevzel njegov prijatelj, Mitja Božič, ki med drugim v njem tudi nastopa.

O VIDEOSPOTU

Nov, tokrat že 52. videospot, je ekipa Mitje Božiča v treh dneh posnela na treh lokacijah – v dvorcu Gredič, vinski kleti Medot Wines in Sežani, kjer so morali zaradi zahtevnosti kadrov za nekaj časa zapreti tamkajšnjo cesto.

Ob boku Jana Plestenjaka lahko tokrat vidimo simpatično srbsko manekenko Ano Kostić, ki jo je Jan izbral iz prav posebnega razloga:

»Želeli smo prikazati milino in eleganco ženske, ne le njen seksapil. Ana ima vse to in zato sem jo tudi izbral. Morda je razlog, da je v svojih 30-ih in tako lažje pokaže tudi druge nianse« razloži Jan in doda, da je bilo snemanje zaradi njene profesionalnosti tudi lažje.

Ker pa so njune kadre snemali dan pred Janovim rojstnim dnevom, je ekipa za konec poskrbela še za prav posebno presenečenje! Ob polnoči so namreč prinesli torto in mu skupaj z ostalimi gosti posestva Gredič zapeli 'Vse najboljše'.

Snemanje se je nato nadaljevalo v Sežani, vlogo drugega para pa sta odigrala Domen Mihelič in Nika Kar. Njuna zgodba med drugim vključuje tudi divje cestno dirkanje, pri čemer pa je za volan dirkalnega avta tokrat sedel kar režiser sam!

»Nismo Hollywood produkcija, smo pa edini na svetu, kjer režiser vozi tudi avto v kadru! (smeh)« za konec še hudomušno pripomni Mitja.

-----------------------------------------------------------------------

JAN PLESTENJAK ONLINE:

FB: https://www.facebook.com/JanPlestenjak/?locale=sl_SI

IG: https://www.instagram.com/janplestenjak/

YT: https://www.youtube.com/channel/UCfMO7-h6WKBsiv0pFRzSDiw

WEB: https://www.janplestenjak.com/

 

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij