Novice

Žiga Deršek predstavlja zapeljive ritme v skladbi 'Jutro'

Objavljeno:

Po lanskoletni lahkotni skladbi 'Ne odhajaj' v letošnjo pomlad Žiga Deršek predstavlja temperamentno in energično skladbo 'Jutro', za katero je posnel tudi svoj prvi videospot.

Skladba Jutro je postavljena v začaran krog nesoglasij, iskanja samega sebe in zbiranja moči za nov začetek.

O novi avtorski pesmi je pevec Žiga povedal: »Imamo le eno življenje, ki ni povsem naše. Pripada tudi tistim, ki nas podpirajo in v nas verjamejo. Ne razdajajmo se ljudem, ki nam niso pripravljeni vrniti ljubezni, iskrenosti in hvaležnosti. Imejmo se radi in poskrbimo, da slabo preteklost pozabimo ter se odpravimo naproti pozitivni prihodnosti. Pravijo, da česar ne daš, je za vedno izgubljeno. Poklanjam vam pesem, v katero verjamem.«

V videospotiu, ki so ga snemali cel vikend, so zajeti kadri iz odra gledališča Zarja Celje, medtem ko so trenutke zunanjega ujeti v celjskem mestnem jedru. Video del znotraj hiške je bil zaradi ustrezne nastavitve svetlobe posnet v nočnih urah. Pod režijo videa se podpisuje Tomaž Kranjc, ki je k snemanju ženske vloge povabil Ano Raščan, ob kateri je pri snemanju kadra na postelji Žiga zaspal. »Snemali smo med vikendom, za mano je bil zelo naporen teden in še en nastop na prireditiv v soboto je bil za mano … postelja je bila kot zanalašč tam, …« je v smehu svojo prihodo komentiral Žiga Deršek.

Facebook: https://www.facebook.com/zigadersek.music/

Instagram: https://www.instagram.com/ziga_dersek/

Kdo je Žiga Deršek?

Pevec, radijski in televizijski voditelj, igralec, diplomirani oblikovalec notranje opreme … vse to je 23. letni Žiga Deršek iz Šmartna ob Paki. V medijski svet je vstopil pred desetimi leti, ko je na regionalni televiziji prevzel vodenje izobraževalne oddaje za dijake in študente. V času šolanja na I. gimnaziji v Celju se je redno pojavljal kot moderator prireditev, gledališki igralec, med drugim tudi kot pevec francoskega šansona, s katerim je Slovenijo dvakrat uspešno zastopal na mednarodnem festivalu v Splitu. Bil je tudi član narodnozabavnega ansambla, a želja po samostojni glasbeni poti je lani pretehtala.

 

Žiga Deršek glasbenik

V osnovni šoli (OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki) se je priključil k otroškemu pevskemu zboru, kmalu dobil svoj prvi solo in navdušen s petjem nadaljeval v mladinskem in kasneje v zboru I. gimnazije v Celju. Nastopal je tudi v zboru glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, kjer je dokončal nižjo glasbeno šolo iz znanja klavirja.

V času srednje šole je večkrat nastopal kot solo izvajalec slovenske popevke. Je maturant francoskega jezika, navdušenje nad francoščino pa je izkoristil z dvakratnim nastopom na mednarodnem festivalu v Splitu, kjer so pred tem Slovenijo zastopala tudi zveneča imena slovenske glasbe npr. Nuška Drašček, Anžej Dežan, Tanja Ravljen …

Ure solo petja je obiskoval pri Željki Predojevič v Ljubljani, z veliko željo po petju pa se je pridružil tudi narodnozabavnemu ansamblu Lun'ca. Zanje je napisal tudi kar nekaj besedil in melodij, a želja po samostojni glasbeni poti je pretehtala.

Žiga Deršek - igralec

Žiga se je z gledališčem začel ukvarjati že v vrtcu,  ko je nastopal v glavni vlogi predstave Kdo je sešil Vidku srajčico. Kmalu zatem še v osnovnošolskem krožku ter v mladinskem gledališču domačega Gledališča pod Kozolcem v Šmartnem ob Paki. Mladinsko je kasneje zamenjal za odraslo, h gledališki dejavnosti pa so ga povabili tudi v polprofesionalno gledališče Hiše kulture Celje, kjer se je pojavljal v vidnejših vlogah predstav sodobnega časa.

Lansko leto je diplomiral na Fakulteti za dizajn in postal diplomirani dizajner notranje opreme. S področja oblikovanja ima že tudi nekaj nagrad, med drugim nagrado za obetavnega oblikovalca ljubljanskega meseca oblikovanja ter nagrado občinstva na mednarodnem tekmovanju v projektu A.L.I.C.E., ko je oblikoval nišo hotelskega bara.

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij