Novice

Ženet predstavlja drugo avtorsko skladbo 'V tebi je moč'

Objavljeno:

Mlada glasbenica, novopečena magistrica prof. glasbene pedagogike po dobrem letu dni od izida debitanskega singla 'Za vedno tvoja' predstavlja novo glasbeno zgodbo 'V tebi je moč'.

Pesem govori o tem, da imamo na voljo eno samo življenje. Da delamo to, kar nas v življenju veseli, se obdamo z ljudmi, s katerimi se dobro počutimo, z ljudmi, ki nas motivirajo, inspirirajo. Da si vzamemo čas zase, se imamo brezpogojno radi, smo dobri ljudje. Smo zvesti sami sebi. Da se večkrat spomnimo za kaj vse smo hvaležni in kaj nas v življenju radosti. Se zavedamo tega, da ko nas kdo želi prizadeti, to stori zato, ker je znotraj sebe sam ranjen in ne zna drugače. Da smo sposobni (od)puščanja - že zaradi sebe. Da smo v trenutku tukaj in zdaj, ker to je vse kar imamo. Se več smejemo. Ustvarjamo lepe spomine. Da smo dovolj vredni zgolj zato, ker samo smo! In tudi, ko nam v življenju ne gre vse tako, kot bi moralo iti, se opomnimo, da bodo vedno vzponi in padci. Padci, ki nas učijo, da ne obupamo, saj se tako učimo vztrajnosti in trdnosti. Če spremenimo svoje dojemanje, lahko spremenimo svoje življenje.
Je ta pot kdaj težka? Zagotovo. Ali dela življenje zanimivo? Najbolj od vsega. 
Naj življenje živi tebe. Uživaj v malih stvareh, dobrih ljudeh. Imej se brezpogojno rad.
Vse, kar iščeš, se skriva v tebi.

Ko se zjutraj zbudiš, se spomni za kaj vse si hvaležen. Kaj te je nazadnje prijetno ganilo? Kaj bi lahko danes storil, da bi nekomu polepšal dan?

O videospotu je Ženet povedala: »Imela sem idejo, da bi rada videospot posnela v naravi. Drevored, poni, klavir na prostem. Do zadnjega smo upali na lepo vreme in imeli najlepši dan jeseni. Seveda pa v življenju ne gre brez nezgod tu in tam. Ko sem na dan snemanja ob sedmih zjutraj prišla od frizerja, sem na parkirišču zagledala svoj avto, katerega zadnja leva vrata so bila popolno uničena. V tistem trenutku sem si mislila, da se to ne more dogajati ravno zdaj. Pa sem se opomnila na besedilo svoje pesmi. V življenju se bodo vedno dogajale nepredvidljive stvari, tudi če si navajen popolne organizacije, zastavljenih načrtov. In včasih moraš stvari le spustiti, saj se zavedaš, da delaš v najvišje dobro. Se opomniti na to, kaj je v življenju res pomembno. In zaupati. No, in vse se je popolnoma dobro izteklo. Vse je odvisno od lastnega dojemanja. Posebnost v videospotu je seveda pravi klavir, zunaj v parku. Hvala vsem dečkom, ki so uporabili svoje mišice, da smo to lahko izvedli!«

Ženetina glasbena pot se je pričela, ko je kot štiriletna punčka dobila majhen sintetizator, na katerega je po posluhu začela igrati pesmi, ki  jih je slišala iz radijskih postaj. S sedmimi leti je začela obiskovati glasbeno šolo, kjer je končala klavir in uspešno naredila sprejmne za Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru. V osnovni šoli se je udeleževala raznih pevskih tekmovanj, med drugimi Korajža velja, kjer je  dosegala lepe rezultate. Zraven glasbene gimnazije, se je vpisala na ure klasičnega solo petja, kasneje pa se podala tudi proti pop vodam. Naredila je sprejemne za nadaljni študij – smer glasba. Nekaj let je bila članica koncertnega zbora Carmina Slovenica. Glasba je njena prva ljubezen v življenju. Kam jo bo pot še odnesla, še ne ve. Morda proti psihologiji. Zraven ustvarjanja svoje glasbe in pisanja besedil, poučuje klavir in glasbeno nastopa, redno jo lahko vidite v Grand Hotelu Primus na Ptuju in v Grand Hotelu Donat v Rogaški Slatini, poje in igra pa tudi na porokah. Zelo rada potuje in spoznava nove ljudi, nove kulture. Načine razmišljanja in dojemanja življenja drugod po svetu. Obožuje morje, knjige, jogo, meditacijo, španski jezik in spontane prijetne trenutke. 

Ženet na družbenih omrežjih:

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij