Novice

Žan Serčič z novo glasbeno zgodbo 'Tebe ne dam' zavrtel čas nazaj

Objavljeno:

Priljubljen slovenski glasbenik, ki je kljub mladosti osvojil že številne radijske lestvice in se podpisuje pod mnoge uspešnice drugih glasbenikov tokrat predstavlja popolnoma novo glasbeno podobo.

'Tebe ne dam' je skladba, ki jo je Žan Serčič posnel v sodelovanju z mlado glasbenenico Lejo Debelak. "Nekega dne me je poklicala Leja in prišla z idejo o skladbi s popolnoma drugačnim produkcijskim pristopom," je povedal Žan in dodal: "Sama je napisala večino besedila, jaz pa sem nato skladbo produciral in posnel v svojem domačem studiu, kjer sem tudi posnel vse vokale in instrumente, na enak način kot sta nastala tudi odmevni skladbi 'Letim' in 'Nazaj'."

Pesem nima direktnega sporočila, metaforično predstavlja nekaj od česar ne moreš stran. V videospotu to odlično upodobi plesalka na drogu, Tjaša Skubic. "Čeprav veš, da bi bilo včasih bolje da greš strani ali prekineš z nečim, ... ne moreš, se predaš in pač živiš s tem. Ples ob drogu pa je še danes za nekatere tabu in je nekaj, kar hitro povežemo z nočnimi klubi in ostalo ''zasvoljivo'' sceno, zato se mi je zdel ples s Tjašo na drogu najbolj primerna prispodba sporočila pesmi, čeprav je po mojem mnenju tovrstni ples popolna kombinacija med umetnostjo in disciplino," je o vlogi plesalke v videu povedal Serčič.

Tudi tokrat je vedno bolj uveljavljen mlad glasbenik sam napisal scenarij in k sodelovanju povabil Tonija Konrada in Gabra Riegla, ki sta realizirala Serčičevo vizijo novega videa. "Od vseh videospotov, ki sem jih kdaj posnel, sem se na ob snemanju tega res najbolj zabaval," je o snemanju povedal Žan Serčič in še kot zanimivost dodal, da je bil tokrat stilist kar njegov oče, saj si je od njega sposodil vse obleke, ki jih vidite v videspotu. "Glasba ima pridih ritmov, ki so krojili glasbeni svet med med leti 1980 in 1990, zato se mi je zdelo pomembno, da se videozgodba poklopi z glasbo," je še dodal.

Žan na družbenih omrežjih:

 

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij