Novice

Žan Serčič in Gaja Prestor predstavljata romantično pesem 'Nazaj'

Objavljeno:

Izjemno talentirana umetnika sta pnovno združila moči in v poletnih dneh predstavila pesem 'Nazaj', ki je bila posneta že spomladi kmalu po Gajinem 18. rojstnem dnevu.

»Takoj ko sem poslušala demo pesmi sem se zaljubila vanjo. Vse mi je bilo všeč, celo tako da sem za moment celo podvomila, da je Žan avtor pesmi … ampak ker me vedno znova uspe presenetiti  z vsako novo skladbo, ki jo ustvari, sem bila zelo ponosna in vesela, da me je povabil k sodelovanju,« je o nastajanju pesmi povedala Gaja.

Žan je navdih za novo pesem dobil med pregledovanjem družbenih omrežjih na katerih uporabniki pogosto objavljajo spomine ali občutke, velikokrat tudi zato, da se sporočilo dotakne bivšega partnerja. »Zgodba mladih, ki se nenehno prepleta skozi vpliv socialnega omrežja na vezo ali razhod. To kar sva z Gajo uprizorila v videospotu so dejstva, ki kreirajo naš moderni svet.« K sodelovanju je glasbenik povabil Gajo, ker ji je všeč njen specifičen vokal in njena interpretacija čustev v skladbah.

Vedno bolj uveljavljen glasbenik Žan Serčič se podpisuje že pod Gajin prvenec 'To je kar imam', in seveda navdušil s produkcijo, Gaja pa s svojim vokalom, ki je pesem predstavila že na številnih odrih v Sloveniji.

Kako je prišlo do tovrstnega sodelovanja je Žan povedal: »Duet se enostavno zgodi. Ko napišem skladbo za duet, se pravzaprav zmeraj postavim v tretjo osebo in pripovedujem o stvareh, ki niso toliko avtobiografske, kot so skladbe, ki jih izvajam sam (Najina zgodba, Letim, ...). Šele ko je pesem dokončana razmišljam o vokalu, ki bi bil primeren

Videospot je bil posnet v dveh snemalnih dnevih, v štajerski prestolnici in pa v Umagu v času priljubljenega glasbenega festivala Sea Star. »Nastajanje tega videa je bilo v celoti zelo zanimiva izkušnja. S snemanjem v Umagu smo začeli ob približno 23. uri, vse je potekalo gladko, dokler nas ni začela premagovati zaspanost okoli 4. ure zjutraj, ko smo čakali na sončni vzhod. Vendar je takrat na oder prišel glavni izvajalec in smo tako ob njegovi glasbi zdržali do konca snemanja,« je o prvem dnevu oziroma večeru povedal Žan, ki je s snemalno ekipo prispel na obalo v popoldanskih urah, že naslednji dan dopoldne je bil že doma.

Za prihajajočo jesen sta glasbenika napovedala nova glasbena projekta.

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij