Novice

‘Vsi smo na istem’ dan po Žarometih

Objavljeno:

Vsi smo na istem‘ 

»Ozračje na Gospodarskem razstavišču je bilo prav čarobno, predvsem ko so gledalci prižgali svoje luči in telefone, ter se z nami povezali in nas začutili,« je povedal Nipke in dodal, da je bil to njegov največji nastop na odrih in pred malimi zasloni.

Video na Youtube zgolj v enem dnevu beleži več kot 10.000 ogledov!

Koncept pesmi

»Pesem ‘Vsi smo na istem‘ govori o tem, da se moramo povezovati in skupaj graditi. Pravzaprav ni dobrih in slabih dni, so samo dobri in slabi ljudje, in mi si prizadevamo biti boljši kot smo bili ‘včeraj’,« je povedal Damjan Jovič, ki je celotno pesem tudi postavil. »Predstavljal sem si nekaj modernega, svežega a z ritmom, ob katerem se da zaplesati in ustvariti dobro koreografijo.«

Pesem »Za plesat«

Kreativno pobudo je prevzel Dario Šegovič, izkušen plesalec in koreograf. »Približno tri tedne smo potrebovali, da smo nastop v celoti izpilili do potankosti. V sam ples so bile vključene vse generacije plesalcev naše plesne šole Artifex, saj želimo da tudi najmlajši že pridobijo izkušnje velikih odrov in nastopov. Starejši, izkušnejši so tu, da mlade bodrijo in vzdržujejo visok nivo profesionalnosti. Tako teče znanje o plesu in nastopu iz generacije v generacijo. Upamo da bomo v svoje vrste s takšnimi nastopi pridobili še več mladih plesalcev, ker smo usmerjeni v prihodnost«.

»Najlepše je bilo potem videti zadovoljne nasmeške, ko pa je bil na vrsti nastop v živo, smo le še uživali« dodaja Miha Furlan, eden izmed koreografov, ustanoviteljev in vodij plesne šole.

»Med treningi smo doživljali vzpone in padce, pilili pa smo vsak gib vse do zadnjega trenutka pred nedeljskim nastopom na oder, saj od nas in tudi od naših plesalcev zahtevamo perfekcijo do potankosti« je še povedal drugi koreograf Jan Marolt.

 

Dodelani kostumi

»Za kostume smo si omislili slog, ki bi predstavljal naš planet. Želeli smo poudariti da kljub vsem razlikam, smo še vedno vsi tu na istem prostoru. Kot navdih smo vzeli pisanost Woodstocka, ki se je prepletal s slogom vzhodnih izročil in dodanim s ščepcem mistike, a še vedno trendy,« je povedala kostumografinja Rozalija Reya, tudi plesalska plesne šole Artifex.

Odzivi na pesem

»Veseli smo,  ker je pesem dosegla veliko ušes in video si je ogledalo že veliko oči,  prvi odzivi so izredno pozitivni. Video je še isti večer po Žarometih, doživel premiero na Youtube, ogledi pa hitro rastejo in veliko jih že ima pesem v svoji playlisti in na repeat-u. To je tudi namen, naj se glasba širi. Upam, da se bodo ljudje lahko povezali, tudi tisti, ki imajo težave z vrstniki ali s sami s seboj ali pa se počutijo drugačni,  odrinjeni, zaznamovani, … upam, da bodo v naših besedilih prepoznali sebe. Če je uspelo nam preseči vse ovire, svojo drugačnost spremeniti v posebnost in zmagati, lahko uspe tudi vam, samo verjemite vase in v svoje sanje in trdo delajte,  pa bodo dvomi in strahovi izginili! Vsi smo bili nekoč na istem, le sledite svojemu glasu,« je povedal Trkaj, ki je medijske žaromete začinil še z nastopom na zabavi po prireditvi,  kjer je kar pokal od energije. Če daš vse od sebe, dobiš vse nazaj!

Načrti za naprej

Pesem je zunaj, ampak fantje ne počivajo! Že naslednje jutri po Žarometih so se vrgli v akcijo. Veseli, da ponudbe za nastope dežujejo in ob tem zelo hvaležni, da je v Sloveniji vedno večji posluh tudi za hip-hop ritme! Tudi vedno več je organizatorjev prireditev, ki razumejo celoten paket, v katerega ekipa vključuje glasbo in ples kot tudi celotno vizualno podobo nastopa.

»Zahvalili bi se radi organizatorjem Media24 , RTVSLO in vsem lučkarjem, tonskim tehnikom, VJ artistom, ki so nam omogočili, da se lahko izjemno kvalitetno predstavimo. Sedaj pa že hitimo novim izzivom naproti! Najbolj pomembno je, da vedno presegaš samega sebe in da si v umetnosti upaš iti še dlje, kot si mislil da si sposoben. To je pravi čar in rast umetnika v UMETNIKA, ki navdihuje in osrečuje ljudi. Hvala vsem!« je še povedala celotna ekipa, iz katerih kar žarijo iskrice veselja in kreativnosti.  

 

Še na mnoge zmage!

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij