Novice

Tilen Lotrič zapel mami v spomin

Objavljeno:

Po udarni lanskoletni 'Ljubi, ljubi, ljubi me' se Tilen Lotrič vrača v bolj umirjene vode in predstavlja novo skladbo Življenje se piše z veliko, balado posvečeno mami. Tej prilaga tudi videospot, v katerem med drugim eno od vlog odigrata tudi njegova starša.

Čeprav bi skladbo 'Življenje se piše z veliko' lahko hitro označili kot le še eno ljubezensko balado, ta v svojem bistvu skriva globje sporočilo, katerega dodatno podkrepi videospot.

»Življenje je treba živeti, ne le preživeti. Vsekakor pa je to lažje, ko imamo ob sebi prave ljudi, ki dajo barvo našemu vsakdanu. To je lahko partner, prijatelj, sodelavec ali kot v mojem primeru mami. Z njo me je vezala močna vez … no, še vedno me. Ona me je vzela k sebi, ko sem potreboval dom in ljubečo družino. Pokazala mi je širino ljubezni in kar se mi zdi še najpomembnejše, naučila me je živeti. Kot zapojem v pesmi 'vse sorte ljudi prinese usoda' in vesel sem, da je meni prinesla najboljšo mami« spregovori Tilen in doda, da bo ta vsekakor z njim ostala tudi v pesmi »To pesem pojem zanjo

Besedilo nove skladbe je ponovno spisal Rok Lunaček, za melodijo poskrbel Martin Žunec, pod aranžma pa se tokrat podpisuje Krešimir Tomec. Ekipa je skladbo ohranila v pozitivnem duhu, kot pa smo izvedeli, je tudi Rok pisal s posebnim namenom. Napisal jo je namreč svojemu pokojnemu očetu.

»Težko strnem zgolj v eno poved vse to, kar v meni povzroča dotična skladba; lahko rečem, da ima tisto nekaj, kar me vrne v preteklost, med spomine, nekam tja med ljudi, ki jih imam rad; tudi tiste, ki jih ni več. Vem, da sva s Tilnom že na začetku govorila, da ima ta pesem v sebi ‘nekaj več’. Je preprosta, a subtilna. Dandanes pesmi v tem žanru vse redkeje nosijo to emocijo.« razloži Rok Lunaček, čemur Martin Žunec, s katerim je Tilen sodeloval že pri uspešnici Jagoda, še doda »Tilen je mlad in zelo perspektiven pevec. Vesel sem, da je pesem s takšnim potencialom pristala v njegovih rokah. Ob prebiranju Rokovega besedila sem tudi začutil, kam moramo speljati glasbeno zgodbo in ji tako ustvaril močno in toplo melodijo za dušo.«


O VIDEOSPOTU:

 

Pesmi prilaga tudi videospot, delo Luke Blatnika, v katerem Tilen med sprehodom po Ljubljani srečuje različne ljudi, pri čemer vsak od njih prikazuje drugo obliko ljubezni. V njem tako vidimo babico in vnukinji, skupino prijateljev, ki ob kitari glasno prepevajo, mlad zaljubljen par, družino, prijateljici s psom, istospolno usmerjen par in starejši zakonski par – Tilnova starša.

»Z zgodbo smo želeli pokazati širino ljubezni in mislim, da nam je uspelo. Tudi samo snemanje je bilo polno zabave, smeha in seveda glasbe, tako da je minilo neverjetno hitro. Med drugim smo zaradi potreb dobrega kadra pometali tudi Kongresni trg (smeh) in to vse ob spremljavi Matejeve kitare« še zaključi.

-----------------------------------------------------------------------------------------

TILEN LOTRIČ ONLINE

FB: https://www.facebook.com/tilen.lotric/

IG: https://www.instagram.com/tilenlotric/

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij