Novice

Stella svoji prvi japonski skladbi Grom nadela novo preobleko

Objavljeno:

Špela Jezovšek, ki jo v glasbenem svetu poznamo kot Stello, po prihodu z Japonske predstavlja prenovljeno verzijo svoje prve japonske skladbe Grom. Skladba, ki je bila v prvotni verziji izdana na njenem albumu 'Ta neki neki' (2021), je dobila novo preobleko in čustven videospot, posnet na Japonskem in v Sloveniji.

Pesem na digitalnih platformah:

https://bfan.link/lei-2

Album 'Ta neki neki':

https://bfan.link/ta-neki-neki

»Edina stalnica v življenju so spremembe« o svoji prvi japonski skladbi začne razlagati Stella, mlada šentjurska umetnica, ki se je tudi sama tekom zadnjih let morala soočiti z neštetimi spremembami – tako v ljubezni kot življenju nasploh. A kot poudarja, je lahko ravno naš strah pred neznanim tisti, ki nam onemogoči, da te lažje prebrodimo in v resnici zaživimo.

»V življenju nas je pogosto strah neznanega, včasih je to prihodnost, včasih nov izziv, včasih ljubezen. Skladbo si lahko vsak predstavlja po svoje, a sama sem pri pisanju bazirala iz teme ljubezni. Človek je ranljiv, ko razkrije svoja čustva. Veliko se jih tako na začetku sooča s strahom pred zavrnitvijo, kasneje pa ta strah zamenja strah pred izgubo. Strah, ki te lahko v samem začetku drži nazaj. Mislim, da je najpomembnejše spoznanje, da je trenutek, ko najdeš človeka, ki te sprejme takšnega kot si in te objame z vsemi nepopolnostmi vred, vreden vsega. OBJEMI so vredni vsega. Zato se imejmo radi dokler se lahko, ker jutri ne pride zagotovo.«

Skladbo Grom smo lahko prvič že slišali ob izidu njenega albuma 'Ta neki neki' (2021), tokrat pa jo predstavlja v novi preobleki, z novim ritmom in čustvenim videospotom, v katerem spremljamo zgodbo mladega para, ki se spopada z zvezo na daljavo.

Medtem ko je glasbo in besedilo spisala sama, je aranžma nastal v sodelovanju s producentom Blažem Hribarjem. Za klavirsko spremljavo je poskrbel Matjaž Ravnikar, nov violinski del pa je odigrala Tonka Pogačnik.


O VIDEOSPOTU


Vsaka zveza potrebuje svoje delo, vsekakor pa več prilagajanja in vztrajnosti zahteva zveza na daljavo. Bolečina ob vsakem slovesu je lahko za mnoge preveč, a kot poudarja Stella, je ključna povezava, ki ravno to razdaljo premaga.

»Mislim, da je dan danes vedno več zvez na daljavo. Tudi sama sem že bila v takšni, vem da zadeva ni ravno kos torte. Že občinske meje so veliko za prevoziti, kaj šele državne meje. O tem sem razmišljala tudi tekom študija na Japonskem, ko sem bila daleč stran od domačih. Zato sem imela še toliko večjo željo, da bi Grom posnela znova ter mu namenila ves trud, ki si ga pesem pomoje zasluži.« - Stella.

S pomočjo Roka Mlinarja (video produkcija), ter prijatelja Hayata Hitomija in japonske snemalne ekipe Photostudio Himawari je tako posnela čustveno video zgodbo zveze na daljavo, v katerem pa prav tako ne manjka plesa, ki je nenazadnje Stellina druga velika strast: »Vsak svoja čustva razkrije po svoje. Jaz jih najlažje preko plesa in glasbe, ki se v mojem svetu popolno dopolnjujeta

Čeprav Stello res da poznamo kot odlično pevko in interpretko, se lahko ta pohvali tudi z neštetimi nagradami na področju plesa, med katerimi so vsekakor največji 1. mesto na londonskem Dance World Cupu v kategoriji 'sing and dance' (petje in ples v eni točki) in letošnja zmaga na tekmovanju na Japonskem, z lastno koreografijo v stilu 'contemporary dance', kjer je nastopila kot solistka.

Videospot so tudi tokrat posneli na dveh lokacijah – na Japonskem in v Sloveniji na Bledu.

»Videospotu nič ne manjka – imamo Blejsko jezero, imamo goro Fuji, po zaslugi šentjurskih gasilcev smo kljub sončnemu vremenu posneli tudi scene v dežju. Imamo ples in imamo ljubezensko zgodbo. Na Japonskem je z mano zaplesal prijatelj Hayato Hitomi, ki je sicer t. i. street dancer (njegova zvrst je pop oz. po domače povedano robotski ples), a sem ga naučila tudi par gibov v svojem stilu in tako sva skoreografirala en prelep duet. Bil je tudi tako prijazen, da naju je peljal do jezera, ker nimam japonskega izpita za avto (smeh). V videospotu igrava en lušen parček, ki na žalost konča v zvezi na daljavo.«

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------

STELLA ONLINE:

FB: https://www.facebook.com/stella.spela/

IG: https://www.instagram.com/stella_spela/

YT: https://www.youtube.com/@stella.spel4

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij