Novice

Skupina Flora & Paris predstavlja nostalgično skladbo 'Domača vas'

Objavljeno:

Po dobrem letu ustvarjalnega premora skupina Flora & Paris predstavlja novo skladbo 'Domača vas', ki je bila posneta v studiu RSL Novo mesto, produciral in miksal pa jo je Tomaž Maras.

»Pet let je odkar sem zaradi študija in dela zapustil domačo vas. Če je ne bi, se v resnici nikoli ne bi zavedal kaj ponuja in koliko mi pomenijo dom, družina, stari prijatelji ter nešteti spomini vezani na slednje. Video za pesem je bil posnet v mojih krajih in naj bo poklon vsemu temu. Hvala Juretu in Roku, da sta ustvarila eno mojih ljubših skladb,« je o pomenu pesmi povedal pevec skupine Žan Libnik.

Pri novi skladbi 'Domača vas' je tudi tokrat sodeloval Rok Lunaček, ki je s skupino sodeloval že pri čudovitih, izpovednih skladbah 'Potujem sam' in 'Naša bajta'. Tudi tokrat podpisuje besedilo, avtor glasbe pa je virtuoz na harmoniki, Jure Tori, ki s svojim zvokom ustvarja številne glasbene zgodbe.

»Že dolgo sem imel to melodijo v glavi, dokončno pa sem jo razvil ko sem začutil, da bi pesem ustrezala skupini Flora & Paris. Ko pa je Rok Lunaček ponovno prispeval prelepo besedilo, sem iz klavirja presedlal na harmoniko in pesem je postala slovenska, naša,« je povedal Jure. 

O ponovnem sodelovanju s skupino pa je Lunaček povedal: »Z Juretom Torijem sva že neštetokrat sodelovala, tale nova, pa mi je od vseh besedil, ki  sem jih spisal za Flora & Paris, najljubša. Najbrž smo vsi ljudje trenutno v čustvenem obdobju, ko domači kraj pomeni še mnogo mnogo več kot je doslej. Izredno pitna skladba, ki me vsakič zadene nekje globoko.«

Videospot je bil posnet pod taktirko Matica Oblaka v Zgornjem Razboru na Koroškem.

Skupino boste lahko videli v živo! Že 16. septembra ob 19.30 v Ljubljani, v sklopu Festivala glasbe in komedije pri Kolovratu.

Slovenska skupina Flora & Paris ki je svoje začetke osnovala pred sedmimi leti s takratno pevko Floro Emo Lotrič, ki je bila izbrana prav zaradi nežnosti svojega glasu. Zdaj pa se Žanu pri nekaterih pesmih pridruži Nika Zore, ki popestri pesmi tudi s svojim ukulelejem in akustično kitaro.

Skupina vrhunskih glasbenikov je kmalu predstavila debitantski album 'Jutranja rosa' se uspešno predstavila tudi na številnih glasbenih festivalih in nadaljevala svoje poslanstvo – ustvarjanje kvalitetne slovenske glasbe, ki se spogleduje tudi s folk in etno prvinami.

'Domača vas' na digitalnih platformah /streaming: https://backl.ink/142823321

Flora & Paris na družbenih omrežjih:

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij