Novice

RAVNO PRAV NAROBE KOMBINACIJA

Objavljeno:

Ena naših najbolj priljubljenih skupin začenja praznovanje 15-letnice, s prihajajočo poletno uspešnico 'Dama in baraba' pa napoveduje tudi svoj novi album.


'Dama in baraba' na digitalnih platformah: https://backl.ink/146511468


'Dama in baraba' je še en poletni hit, ki ga lahko že ob prvem poslušanju pripišemo skupini Zvita Feltna. Moderna skladba, zgrajena na ritmih reggaetona in s prepoznavnim karakterjem benda, ki je sinonim za žur, spomni na uspešnice, kot sta 'Edina' ter 'Gin in tonic'. Ne naključno, saj jih je ustvarila ista ekipa serijskih 'hitmejkerjev': tesktopisec Rok Lunaček, producent Blaž Hribar, glasbo pa podpisujeta Blaž Gec in Mladen Jakovljević - Djomla KS.

Rok Lunaček:

"'Feltnaši' so prava energijska bomba. 'Dama in baraba' je bil naslov za njih, še preden sem slišal pesem. Oni so taki pozitivni 'bad boysi', številna dekleta, ki polnijo njihove nastope, pa obravnavajo kot dame - in one jim to ljubezen vračajo. Bo očitno kar držalo, da lepa dekleta ljubijo barabe ..." (smeh)


Blaž Gec:

"Vse naše uspešnice so nastale zelo spontano. Ko sem slišal melodijo za pesmi 'Edina' ter 'Gin in tonic', sem že po nekaj sekundah vedel, da je to to. Enake občutke sem imel tudi pri pesmi 'Dama in baraba'. Tudi besedilo, ki ga je Rok napisal na našo melodijo, nam je bilo takoj všeč. Popravili nismo niti besede. Če me ubčutek ne vara - in redko me - smo ustvarili nov poletni hit."



Pesem je sicer nastala že lani, med prvim koronskim valom, ko so bili fantje še zelo pod vtisi koncertov. Vse se je odvilo hitro, skladbo so posneli v tednu dni, če ne upoštevamo kozmetičnih popravkov. Sledilo je taktično čakanje na pravi trenutek za izdajo, zdaj pa jo lahko končno slišimo. Zvita Feltna pravi, da bo 'Dama in baraba' himna letošnjega poletja in pogumno napoveduje skorajšnji ponovni zagon prireditev in koncertov!


VIDEO POLN AKCIJE, LEPOTIC, 'HUDIH' AVTOV IN EKSPLOZIJ



Če preskočimo zgodbo o tem kako so fantje sploh spravili režiserja iz Beograda v Slovenijo, je snemanje  ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil, teklo gladko. Za prizorišči spota 'Dama in baraba' so izbrali posestvo Fana Estate v Goriških Brdih ter streho sežanskega Hotela Prunk: »Uprizorili smo pravo filmsko zgodbo, v kateri člani benda igramo barabe, obkroženi pa smo z osmimi lepoticami. Dame so tudi naše šoferke in hostese, ki nas na mafijski sestanek pripeljejo z luksuznimi avtomobili, ki spominjajo na ameriške filme in jih na naših cestah navadno ne vidimo.«


Zgodba se navezuje na spota uspešnic 'Edina' in 'Lunina belina', v njem pa spet igra tudi režiser Mladen Jakovljević - Djomla KS. Srbski zvezdnik je tokrat prevzel vlogo ostrostrelca, ki preži na člane Zvite Feltne, a se mu ti izmuznejo. Zgodba doživi dramatičen zasuk, ko ga fantje presenetijo na strehi, s katere je meril proti njim. Da vse skupaj ne bi bilo tako enostavno, se ob koncu zgodi še eksplozija. Kdo v videu preživi in kdo ne pa boste izvedeli ob ogledu.


ZGOŠČENO O FELTNI

Ena naših najpopularnejših zabavnih skupin, ki slovi po dobrih žurih in hitih 'Edina', 'Gin in tonic', 'Lunina belina' ter 'Kraljica', začenja praznovanje 15. obletnice delovanja

Po začetnem nabiranju izkušenj, osvajanju koncertnih odrov in oblikovanju današnje postave je Zvita feltna dobila pravi zagon pred petimi leti, ko je okoli sebe zbrala močno avtorsko ekipo, na čelu s tekstopiscem Rokom Lunačkom in glasbenim producentom Blažem Hribarjem. Videospote producira Beograjčan Mladen Jakovljević - Djomla KS, ki je ustvaril nekaj največjih hitov na Balkanu, je pa tudi soavtor glasbe za 'Edino' ter 'Gin in tonic'.

Zvita Feltna je doma na odrih, za seboj ima preko 700 nastopov, več kot pol v zadnjih letih, koncertirala pa je že tudi v Italiji, Španiji in Grčiji. Oktobra 2019 so do zadnjega kotička napolnili ljubljansko Cvetličarno, njihovi spoti pa dosegajo večmilijonske oglede.

ZVITA FELTNA ONLINE:


WEB: https://www.zvita-feltna.com/
FB: https://www.facebook.com/zvitafeltna/
IG: https://www.instagram.com/zvitafeltna/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCFv8vFId0wzkEh_hLg1oO3Q

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij