Novice

Mile Kekin navdušuje s prvim debitantskim albumom »Kuča bez krova«

Objavljeno:

S koncertno turnejo, ki jo je priljubljen glasbenik pričel kmalu po izidu prvega samostojnega albuma navdušuje v celotni regiji. 

Po treh letih intenzivnega dela na prvem samostojnem glasbenem projektu »Kuča bez krova«, ki ga je prvi glas priljubljene skupine Hladno pivo napovedal s singlom 'Reno 4', je 10 skrbno izbranih in vrhunsko odigranih glasbenih zgodbo. Avtorski in deloma avtobiografski album je nastal v sodelovanju z enim najbolj iskanih producentov v regiji, Denisom Mujadžićem Denykenom.

Že z napovednim singlom je Mile Kekin napovedal drugačno zvočno sliko, kot so jo poslušalci vajenih v Kekinovi matični skupini. Pesem 'Reno 4' je bila nekaj mesecev na prvem mestu najbolj predvajanih skladb, prejela pa je tudi prestižno glasbeno priznanje Porin in sicer za 'Pesem leta'.

Uspešnici sta sledila singla 'Atlas' in 'Takav par', veliko zanimanja pa je požela skladba 'Atlantida', ki jo je Mile Kekin posnel skupaj z Bajago.

Za svoj prvi samostojni album, ki je izšel tudi kot vinilka, je Mile Kekin povedal: »Album sem si zamislil kot film z desetimi scenami in enim glavnim igralcem, ki je dosti podoben meni. Glasba filma je veliko bolj umirjena kot so poslušalci lahko kdaj slišali od mene, ni preklinjanja in ni glasnih kitar. Celotna zgodba se začne z istoimensko skladbo v kateri spoznate glavno osebo, zaključi pa se z moškim duetom 'Atlantida' v katerem iščem izgubljene člane svojega plemena. Enega sem pravzaprav našel. Bajaga, ki gostuje v 'Atlantidi' je rekel, da je »v skladbi nekaj dobronamernega in pozitivnega«, in želim si, da tako lepi občutki pridejo tudi do poslušalcev ob predvajanju skladb iz albuma

Priznani glasbeni kritiki v regiji so album že označili kot Kekinovo mojstrovino, številni hrvaški mediji pa mu napovedujejo celo Porina za 'Album leta'.

 

Seznam skladb na albumu »Kuča bez krova«:

  1. Kuća bez krova
  2. Beton
  3. Reno 4
  4. Konj
  5. Atlas
  6. Samo moja
  7. Takav par
  8. Tijana (U gluho doba)
  9. Zbogom tjeskobo
  10. Atlantida (feat. Bajaga)

 

Album »Kuča bez snova« lahko poslušate tudi na Deezer-ju.

Mile Kekin na Facebooku

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij