Novice

Kamrad z novo skladbo FEEL ALIVE napoveduje turnejo

Objavljeno:

»Elektronska pop glasba s "slabo zvenečimi" kitarami« – tako KAMRAD samo-ironično opisuje svoj zvok. Zvok, ki združuje tisto, kar se je nekoč imenovalo indietronica, s svežimi ritmi in sodobno produkcijo, ki sploh ne nakazuje, da je KAMRAD iz Velberta, majhnega mesta v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija.

S pesmijo »I Believe« je Kamradova glasba izstopila iz majhnega mesta in se povezala z milijoni ljudi. Skladba, ki je bila izdana v začetku leta 2022, je pomenila preboj 25-letnika: uvrstila se je med Top 10 v devetih evropskih državah in si zagotovila zlate ter platinaste nagrade v petih, vključno z Nemčijo in Poljsko. Kamradovega zvoka pa se ne ujame le na radiu, temveč tudi na TikToku, kjer svojo glasbo predstavlja v šaljivih posnetkih, ki so zbrali več kot 50 milijonov ogledov.

KAMRAD svoj novi singel "Feel Alive" gradi na istem občutku, zaradi katerega je "I Believe" tako edinstven in hipnotičen. Je nalezljiva, optimistična, predvsem pa plesna pesem, ob kateri z veseljem zapoješ. Vsebina pesmi ustvari sporočilo, ki je piscu pesmi blizu: nenadno prebujenje zaupanja, ponovno odkrita zabava in zaupanje. Gre za trenutek, ko breme pade s tvojih ramen – ko spet začutiš veter pod svojimi krili in se svet vrne k svojemu pravemu lastniku: tebi.

KAMRAD je v zadnjih dveh letih vzpone in padce »I was feeling numb, numb, now I feel alive (Počutil sem se otopel, zdaj se počutim živega)« izkusil osebno. Ko je bil sredi leta 2021 na najnižji stopnji svoje kariere in se je pravkar razšel s svojo nekdanjo založbo ter vodstvom, so njegovi starši vzeli posojilo, da bi mu ponudili nov začetek. To mu je omogočilo, da je še naprej ustvarjal glasbo in financiral produkcijo "I Believe" ter spremljevalno turnejo z Nicom Santosom. »Ko sem ugotovil, da se stvari spet popravljajo, je bilo, kot da sem se znebil ogromne teže. Strah je izginil in nenadoma sem se spet počutil živega,« pravi KAMRAD.

Besedilo »Feel Alive« govori o točno tem trenutku in njegov namen je, da spodbudi vse, ki gredo skozi težko obdobje. Sporočilo 25-letnega glasbenika je: stvari bodo šle na bolje, čeprav se ne zdi vedno tako. Zdaj je KAMRADova edina pot navzgor – ponovni zagon se je izkazal za uspešnega in »Feel Alive« je tako začetek novega glasbenega leta 2023, ki bo tudi polno novega materiala: »Še nikoli se nisem tako dobro zabaval med ustvarjanjem glasbe.«

To veselje bo ponovno lahko v živo pokazal na njegovi turneji »I Believe European Tour 2023« – mejnik, ki ga umetnik komaj čaka: »Nastopanje v živo je zame nekaj najboljšega in za to turnejo imam veliko v rokavu."

 

KAMRAD – European Tour 2023

 

04/10 – Hamburg, DE

04/11 – Hannover, DE

04/12 – Leipzig, DE

04/14 – Cologne, DE

04/15 – Frankfurt, DE

04/17 – Berlin, DE

04/18 – Stuttgart, DE

04/19 – Munich, DE

04/20 – Solothurn, CH

04/22 – Vienna, AT

04/24 – Budapest, HU

04/26 – Warsaw, PL

05/01 – Amsterdam, NL

05/02 – Brussels, BE

05/05 – Luxembourg, LU

05/06 – Zurich, CH

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij