Novice

Jan Plestenjak z novim ALBUMOM 'V naju še verjamem'

Objavljeno:

Po treh letih nestrpnega pričakovanja, smo ga dočakali! Nov, tokrat že 15. album, je končno tu in z njim 11 čudovitih avtorskih skladb, med katerimi ne manjkajo uspešnice, kot so 'Meni dobro je', 'Zgoraj je nebo' in 'V naju še verjamem'.

Jan Plestenjak, prekaljeni glasbeni maček, vsekakor spada med najuspešnejše in najbolj priljubljene slovenske glasbenike, ki se v svoji zavidljivi 30-letni karieri lahko pohvali z neštetimi hiti in razprodanimi koncerti. A kot zgleda, mu idej po vseh teh letih še vedno ne primanjkuje in tako danes premierno predstavlja svoj najnovejši album 'V naju še verjamem'. Kot pravi sam, je včasih na pravo inspiracijo treba le malce dlje čakati.

»Pride trenutek, ko nekaj zaneti iskro in te vzpodbudi, da začneš jadrati med idejo in spomini. Takrat se slečeš do kosti … drugače ne gre«

Album 'V naju še verjamem', ki je nastajal v njem ljubem Strunjanu, tokrat vsebuje 11 avtorskih pesmi, ki jih je med drugim tudi sam produciral. »Ko si v studiu, ne gledaš na uro. V zanosu ustvarjanja se moraš celo opomniti, da bi bilo po nekaj urah dobro spiti kozarec vode. Minevajo ure, dnevi in tedni. Neskončen užitek in popolna prekurjenost …«

A vse se na koncu še kako splača, ko se končni izdelek vidno dotakne srca drugih. Ko njegovo sporočilo doseže tiste, ki ga morajo slišati. Ko melodija poboža dušo in jo navda z novim upanjem. »Vedno zagovarjam, da moraš kot avtor besedila tudi v žalostni pesmi dati kanček upanja. Živimo v času, ko je emocija nekaj, čemur se, če se le da, izognemo. In na koncu v vsakem izmed nas začne zevati nerazložljiva praznina. Tu nastopi pesem. Tu je zato, da človeku pošlje impulz, ki v njem pihne v žerjavico. Če iz tega nastane najmanjši plamen, je poslanstvo glasbenika in  avtorja izpolnjeno.« še doda.

Tokratni album slavi vero v prijateljstvo, ljubezen in vase. Nič kaj čudno tako ni, da je v k sodelovanju povabil kupico svojih prijateljev – odličnih glasbenikov in pevcev, za katere verjame, da »ne skoparijo z dušo, ko je z njo treba polniti jadra vsaki pesmi«.

Na bas kitari je tako vodja njegove skupine Anže Langus Petrović, bobne je odigral Roman Ratej, na harmoniki, hammondu in klavirju pa lahko slišimo Gašperja Konca. Večino instrumentov je Jan vseeno odigral sam, sodelovalo pa je tudi veliko izjemnih vokalistov: Maraaya, Kvatropirci, Dagi, Coto, Mitja Bobič, Manca Špik, Ana Ferme in zasedba Mijav.

 

Album 'V naju še verjamem' je trenutno v digitalni obliki preko mobilne aplikacije Moj M dosegljiv vsem uporabnikom androidnih telefonov, kmalu pa mu bodo lahko prisluhnili tudi uporabniki Appla.

 

»Moj 15. album je presek nekega obdobja in hkrati daje okus vsega, česar sem se naučil v življenju. Upam, da se vas dotakne. Vaš Jan.«

Jan Plestenjak ONLINE

FB: https://www.facebook.com/JanPlestenjak/

IG: https://www.instagram.com/janplestenjak/

YT: https://www.youtube.com/user/JanPlestenjakMusic

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij