Novice

Aleksander Novak z novo ljubezensko skladbo 'Zdaj, ko že veš'

Objavljeno:

Za Aleksandra Novaka bi lahko rekli, da je kantavtor ljubezni, saj so njegova besedila z njo namreč prepojena. Od rojstva slaboviden vsekakor drugače dojema svet okoli sebe, pri čemer pa mu po njegovih besedah ravno ljubezen daje glavno moč. Ljubezen do izbranke, svojih otrok, morja in življenja samega.

Njegova diskografija vključuje številne avtorske skladbe, med katerimi vsekakor najbolj izstopajo ‘Mesto Rož’ (nagrada Danila Kocjančiča, MMS 2017), ‘Dotik stare Ljubljane’ (Slovenska popevka, 2017) ‘Kraljica vseh kraljic’, ‘Trenutek je vroč’ in lanskoletna 'Ko se ljubiva'. Izdal je tudi dva albuma – Želel, Želel (2012) in Do dna (2015).

Skladbe je od nekdaj najlažje pisal na obali, saj tam čuti posebno energijo, ki ga inspirira. »Včasih sem na obali le igral in pisal, na koncu pa tam našel tudi svojo ljubezen in dom« spregovori.  

Tudi nova skladba 'Zdaj, ko že veš' je bila spisana med igranjem na obali, v njej pa primorski kantavtor spregovori o močnih čustvih do svoje srčne izbranke in iskanju topline ter zavetja. »Moški se radi izogibajo pogovoru o svojih čustvih, saj jih je strah, da bi pred žensko izpadli šibki« razloži Aleksander.

V 'Zdaj, ko že veš' se tako tokrat do konca izpove svoji partnerki in jo, kot pravi sam, v vsej svoji ponižnosti hudomušno nagovarja k spoznanju, da je on tisti, ki ga v življenju potrebuje. »Jaz sem odvisen od njene bližine, a ji hkrati dajem vse, o čemer je vedno sanjala na čustveni ravni – pesmi, zvestobo in sanje. V pesmi zapojem 'Pod golim nebom zgradil ti ta grad' , s čimer želim povedati, da sva lahko skupaj srečna tudi, če imava le drug drugega. Ljubezen je namreč danes preveč povezana z materializmom … a denar ne more kupiti sreče. Tudi sam sem se že soočil z izkušnjo, da sem imel premalo za dat ženski – premalo denarja, slaboviden in brez izpita za avto. Človek se lahko počuti zelo majhnega v takšnih zvezah« še doda.

Tako glasbo kot besedilo je delo Aleksandra Novaka, aranžma in produkcija pa Alexa Volaska, s katerim sodelujeta že vrsto let. Kot smo izvedeli, je ravno Alex zaslužen, da skladba ni ostala zgolj ulična, saj je v njej prepoznal potencial in iskrenost Aleksandrovih besed. »Presrečen sem bil, da lahko še kak moški razume moje sporočilo.«

ALEKSANDER NOVAK ONLINE:

FB: https://www.facebook.com/aleksander.novak.7

IG: https://www.instagram.com/aleksander_novak_/

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij