Novice

20-LETNI FLIRT ROMEA IN JULIJE

Objavljeno:

Skupina Flirrt predstavlja jubilejno verzijo hita 'Romeo in Julija', v kateri je violino odigral Gibonnijev mojster Marko Ramljak. - Bend s sedmimi albumi, med katerimi pa še ni zbirke največjih hitov, se pripravlja na praznovanje 25-letnice in novo ploščo.

'Romeo in Julija' na digitalnih platformah: https://backl.ink/146578524  

Skupina Flirrt zabava, ustvarja, se razvija, redno izdaja novo glasbo in veliko nastopa že četrt stoletja. Ob tem, da so se pozicionirali kot 'resen' pop bend, jih skupaj s preporodom glasbe ter pop kulture s preloma tisočletja odkrivajo vedno nove generacije poslušalcev. Njim, pa tudi nepopravljivim nostalgikom, je namenjena nova verzija hita Romeo in Julija, pri kateri so sodelovali tudi Marko Ramljak (Giboni), Krešimir Tomec (Cubismo) in Robert Pikl (Manouche).

 

Na prelomu tisočletja je skupina Flirt izdala tretji studijski album 'Univerzum'. Pred tem, na vrhuncu eksplozije Brit-popa, na čelu z bratoma Gallagher in Damonom Albarnom, so mladinci iz Ljubljane najstnicam že zrahljali košarice z 'Jutranjim striptisom' in albumom 'Frizerski salon'. Sledil je U2-jevski 'Modroplavo' z uspešnicama 'Ko je ni'  in 'Njena balada', potem pa je prišel hit, s katerim je študentski indie band postal vseslovenska pop atrakcija.

 

"Posneli smo že skoraj cel album, to je bil zadnja skaldba. S kitaristom Luko Vundukom sva v našem starem placu ustvarjala to pesem, ko je zaigral danes zimzelen kitarski rif ... in to je bilo to! Spomnim se tudi sestanka na založbi Menart, kjer smo 'zapeli' okoli izbire prvega singla. Mi smo stavili na pesem, ki kasneje sploh ni izšla samostojno, založba pa je izbrala skladbo, ki smo jo naslovili 'Oktober ni za Romea in Julijo'. In zapletlo se je že pri naslovu. Bilo je napeto, energija res ni bila dobra, a smo poslušali založbo," se spominja avtor in pevec Rok Lunaček ter priznava, da je bila to modra odločitev. 


"Potreben je bil le en teden radijskega predvajanja in nastop pri Mariu Galuniču, da se je pesem prijela. Ko smo imeli konec tedna špil v ljubljanskem Eldoradu, je ta pokal po šivih in vsi so peli z nami. Ko se je čez nekaj dni vse skupaj ponovilo še na Koroškem, nam je bilo jasno, da je 'Romeo in Julija' hit, s katerim je bend stopil stopničko višje. Sledila je turneja, razprodana Rdeča dvorana v Velenju ... niz uspešnic, ki se do danes še ni prekinil, a ta pesem je med vsemi najbolje preživela test časa in postala zimzeleni slovenski pop hit."

 

"'The best of' albuma še nismo izdali preprosto zato, ker smo zelo živ in ploden bend, pripravljenih imamo na stotine besedil in melodij, razmišljamo o 8. in 9. albumu, in naš večni problem je katere skladbe sploh izdati. Nas pa ob nastopih redno sprašujejo kje se da dobiti ploščo z vsemi našimi hiti. Zanje smo posneli novo verzijo zimzelenčka 'Romeo in Julija', obljubimo pa, da bomo ob 25-letnici spet razmislili tudi o zbirki največjih uspešnic."

 

8. februarja 2022 bo skupina Flirrt stara 25 let. Fantje pričakujemo, da se bodo lahko na odre vrnili že čez nekaj mesecev, tako da bodo takrat že v polni formi, jubilej pa bodo primerno obeležili tako diskografsko kot s koncerti. Praznovanje začenjajo z novo verzijo 'Romea in Julije', v naslednjih mesecih pa pričakujte tudi kaj še neslišanega.


Skupina FLIRRT so:

Rok Lunaček (vokal, kitara)

Štefan Kokalj (kitara)

Klemen Bartol (bas)

Matjaž Ravnikar (klaviature)

Domen Malis (bobni)

 

FLIRRT ONLINE:

fb: https://www.facebook.com/FLIRRT/
yt: https://www.youtube.com/user/skupinaFLIRRT

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij