Novice

Zvita feltna predstavlja poletno zgodbo 'V dobrem starem Piranu'

Objavljeno:

Skupina Zvita feltna bo letos obeležila že 11 leto obstoja, obenem pa so fantje v povprečju stari šele rosnih 24 let. Lani so izdali svoj prvi album, do danes odigrali že blizu 400 koncertov, pesmi za drugi album pa imajo že pripravljene, ampak kot pravijo sami; v zadnjem letu so postali tako zelo vroča roba na koncertih, da si morajo včasih dobesedno izborit čas za snemanje novih pesmi.

Skladba 'V dobrem starem Piranu' je prava poletna skladba, govori o prijateljstvu, o tem, kako se z lepimi stvarmi lahko hitro obrne ploščo in pozabi kakšno slabo stvar, če le imamo ob sebi prave ljudi.

Zgodba je postavljena na nam vsem znano lokacijo, čudovit Piran, ki pa v skladbi v prispodobi predstavlja celotno Primorsko in še več – poletje in mladost.

''Pesem 'V dobrem starem Piranu' je ena tistih skladb, s katero Primorci zaigramo na svoje note in na dušo cele Primorske. Gre za skladbo, ki je zelo enostavna, po drugi strani pa ima globok pomen in poudarja vrednote, ki dajejo smisel življenju. Verjamem, da se bodo v skladbi našli vsi, ki imajo radi našo deželo in ki radi spočijejo dušo ob naši prelepi obali,'' je povedal Blaž Gec (vokal, harmonika).

Pod skladbo se podpisuje priznani avtorski tandem, ki je nazadnje slavil na Slovenski popevki; Rok Lunaček je spisal besedilo, pod glasbo pa se podpisujeta Rok Lunaček in Blaž Hribar, ki je tudi poskrbel za produkcijo.
Rok Lunaček o sodelovanju s skupino:
''Zvita feltna so zagnani in polni entuziazma, takšen kot bi moral bit vsak človek pri teh letih. Zelo me spomnijo name in moje glasbene začetke. Ne glede na to, da prihajamo iz različnih glasbenih voda, se ne da pobegniti njihovi nalezljivi pozitivni energiji.''
Blaž Hribar pa je povedal: ''Pesem smo posneli dobesedno v eni uri. Nismo komplicirali. Fantje so tako zelo iskreni, da je bilo treba ujet ta moment v pesmi. Užitek je bilo delati s takšno ekipo mladih, ki pa hkrati zelo dobro vedo, kaj si želijo.''

Skupaj z avtorjema skladbe so dolgo tuhtali, kdo bi bil najprimernejši za snemanje videospota. Nazadnje so ugotovili, da so imeli pravega človeka ves čas pred nosom - Nik Čebulec je namreč v video produkciji kljub svoji mladosti že zelo priznan (sodeloval je z Modrijani, Janom Plestenjakom, ipd.), fantje pa ga poznajo še iz najstniških let, saj je z enim od članov obiskoval isto srednjo šolo.
''Z Nikom smo takoj našli skupni jezik glede scenarija; na trenutke se mi je zdelo, kot da mi s svojimi idejami bere misli. Prepričan sem, da bomo z njim še veliko sodelovali,'' pravi Theo Čebron in v smehu dodal: ''Kot zanimivost lahko povem, da sem med snemanjem spota jedel najbolj sveže kalamare v svojem življenju. Se splača snemat spote na obali.''


Za Zvito feltno je to že sedmi videospot, imajo ogromno nastopov, tako javnih kot zasebnih.

Znani so kot neutrudni žurerji, polni pozitivne energije. Vikendi so tako v glavnem rezervirani za nastope, med tednom pa fantje vadijo, skladajo in se udeležujejo raznih snemanj, oddaj, ipd.
''V zadnjem letu so se stvari začele odvijati s svetlobno hitrostjo. Septembra lani smo priredili koncert ob 10. obletnici delovanja in stvari so stekle. Če bi nam kdo pred desetimi leti rekel, da bomo danes tu, kjer smo, bi mu najbrž rekli, da se mu je skisalo,'' je še dodal Gec.
Prvomajske počitnice so letos preživeli v Španiji, saj so v Lloret de Maru zabavali slovenske maturante in naredili nepozaben žur. Ustvarjalnega navdiha jim ne primanjkuje, volje do dela in energije pa imajo vse več – že jeseni bodo spet izdali novo skladbo z novim spotom.

Zvito feltno lahko v kratkem ujamete na naslednji koncertih:

  • 19. 5., Sežana,
  • 21. 5., Orehovlje,
  • 27. 5.,  Deskle,
  • 3. 6., Dutovlje,
  • 10. 6., Nova Gorica

Uradna spletna stran skupine: http://www.zvita-feltna.com

Zvita Feltna na družabnih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/zvitafeltna/...
Instagram: https://www.instagram.com/zvitafeltna/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCFv8...

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij