Novice

Zimzelena 'ZELENA DEŽELA' v novi LEGENDARNI preobleki

Objavljeno:

Sodelovanje, kot ga še ni bilo. Skupaj so stopili štirje velikani slovenske popularne glasbe; štiri Legende, ki so ključno zaznamovale 80. in 90. leta, a kar je najpomembnejše:  skupaj so stopili štirje prijatelji in nam na prvi poletni dan podarili prenovljeno izvedbo legendarne pesmi ZELENA DEŽELA.

 

TAKO RAZLIČNI, A SKUPAJ VEČ KOT ODLIČNI 

Pod imenom LEGENDE se tokrat podpisujejo Miran Rudan, Miki Vlahovič, Vili Resnik in Božidar Wolfand Wolf.

Njihove poti in predvsem glasbene zgodbe se prepletajo že desetletja. Vsi štirje so bili člani kar nekaj uspešnih glasbenih skupin, med katerimi so se kdaj tudi zamenjali. Tako Miran Rudan kot Vili Resnik sta zagotovo v spominih večine ostala kot glavna vokalista priznane skupine POP DESIGN, seveda vsak v svojem 'obdobju', ne smemo pa pozabiti tudi na Rendez Vous, v kateri je na samem začetku prepeval Božidar Wolfand Wolf, kasneje pa vlogo 'frontmana' prevzel Rudan

Za njimi so tudi izjemno uspešne solo kariere, iz katerih smo dobili nešteto uspešnic, ki jih na zabavah prepevamo še danes. Kdo ne pozna 'NAJ BOGOVI SLIŠIJO' Vilija Resnika, s katero nas je nenazadnje predstavljal tudi na Evroviziji leta 1998? Ali Wolfove uspešnice 'ANEGL VARUH' in Rudanovih hitov kot sta 'NA NEBO' ter 'NAJ VINO TVOJ POLJUB SLADI'?

Kadar govorimo o Mikiju Vlahoviču, ne moremo mimo skupine VICTORY, v kateri smo ga nenazadnje tudi spoznali. Za njimi je odlična glasbena zgodba, ki jo krasijo tudi veliki uspehi na različnih festivalih. Poslušali smo jih lahko tako na EMI, kot Melodijah morja in sonca, Veseli jeseni in Hit Festivalu. Postregli so nam s skladbami kot so 'HOČEM ME ALI NOČEŠ ME' , 'ZAPRI OČI' in seveda  zimzeleno pesem 'ZELENA DEŽELA'.

Ravno ta pa je bila tokrat izbrana za skupno pesem LEGEND.

»Vedno je težko narediti priredbo, ki je dobra, oziroma boljša od originala. Prepričan sem, da nam je to tokrat uspelo.« Miki Vlahovič.

 

LEGENDE – DOLGO PRIČAKOVAN PROJEKT

Projekt LEGENDE je ideja Deana Windischa, očeta DeeJay Time programa, ki je nasploh znan kot tisti, ki Slovencem največkrat prvi predstavi pesmi, ki kasneje postanejo velike uspešnice. Gre tako za še eno legendo, katerega projekti postanejo dolgoletne zgodbe uspeha, izvajalci, ki so pod njegovim okriljem, pa velika imena glasbene scene.

Dean je tudi tisti, ki je izbral prvo ekipo Legend, s katerimi si želijo čimprej odpraviti tudi na turnejo po Sloveniji.

»Poznam Deana in vem da vedno dela pravilno,« je svojo odločitev, da sprejme povabilo k sodelovanju razložil Miran Rudan, s čimer se strinjajo tudi ostali in hkrati menijo, gre za koncept, ki je že dolgo pričakovan.

»Ponosen sem, da sem del sanjske ekipe samih vrhunskih vokalistov in da bo moja pesem dobila nov žametni žlahtni plašč, ki bo, sem prepričan, pri poslušalcih prebudil zopet neke nove ter tudi stare emocije,« nam je zaupal Miki, Wolf pa hudomušno pripomnil: »Jaz sem pa najbolj ponosen na to, da smo še vsi živi … ŽIVE LEGENDE!«

 

TO JE ŠELE ZAČETEK

Z našimi Legendami in njihovo prenovljeno izvedbo 'ZELENA DEŽELA' se seveda projekt še ne konča. Med tem ko se bomo z Miranom, Vilijem, Mikijem in Božidarjem ob prvi priliki podali na turnejo po Sloveniji, bomo ekipo Legend ves čas tudi širili. Pridružila se nam bodo tudi druga velika imena naše glasbene scene in prepričani smo, da bomo skupaj spisali zgodbo, ki se bo za večno vtisnila v spomin Slovencev.

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij