Novice

Žiga Deršek predstavlja novo pesem in videospot 'Svoje barke krmar'

Objavljeno:

Radijski in televizijski voditelj, po profesiji pa diplomirani dizajner notranje opreme, konkretno ustvarja tudi v glasbenih vodah.

'Svoje barke krmar' je glasbeni projekt z življenjsko tematiko vsakega posameznika.

Znanega radijskega in televizijskega voditelja smo v preteklih mesecih opazili tudi v prvem delu znanega kuharskega tekmovanja za naslov MasterChef Slovenija, ki se na male ekrane vrača v začetku jeseni. Žiga Deršek je mladi ustvarjalec, ki se v življenju ne boji sprejeti kakšnega izziva. Napeto kuhanje v največji slovenski kuhinji je to zagotovo bil: "Sicer moram priznati, da sem se malo upiral povabilu, vendar sem si rekel, da zdaj ali nikoli. Zanimalo me je zakulisje, potek dogajanja, v prvi vrsti pa se navdušujem nad vsem novim kuharskim znanjem, ki sem ga pridobil."

Dušo hrani z glasbenim ustvarjanjem in trenutno predstavlja že kar peto lastno pesem zapored. 'Svoje barke krmar' je pomenljiv naslov ... pravi, da vsakomur privošči, da bi v življenju živel tako, da bi bil srečen. "Pridejo trenutki, ko nam ne gre najbolje. Vsi imamo takšne trenutke in vsi se z njimi spopadamo drugače. Svoje barke krmar je zato skladba optimizma in moči. Upam, da v teh negotovih časih seže v srca še več ljudi," je o skladbi povedal Žiga in še dodal o njenem sporočilu:

"Česar ne daš je za zmeraj izgubljeno." To je misel Elze Budau, ki se mi je nekoč ob pogovoru sredi Ljubljane vtisnila nekam v srce. Nima toliko veze s skladbo Svoje barke krmar, kot ima veze z nastankom vsake moje nove pesmi. Ko v sebi začutim ustvarjalni nemir, želim izkušnjo deliti v celoti in vesel sem, da jo lahko."

Krasen videospot je nastal na primorski obali, kje drugje kot na pravi barki. Stara lesena jadrnica je preživela že marsikaj, vendar se po obnovitvi počuti odlično. "Ampelea (ime barke) se je obnesla fantastično! V bistvu ne vem kaj mi je bilo, da je nisem imel že na začetku ustvarjanja v načrtu za snemanje ... Zdaj si videospota brez nje sploh ne znam predstavljati."

O samem snemanju videospota je glasbenik povedal:

"Kako zvesta in predana je ekipa NoVisuals, sem se zavedel v trenutku, ko je po koncu snemanja kadra fant, ki je držal velik senčnik prosil, če mu ga lahko pridržimo, ker po njem leze ogromen pajek. Ta je po njem lezel že nekaj časa, vendar ni želel prekiniti snemanja. Priznal je, da se jih na smrt boji ... 
Med plutjem so se nekateri neuspešno spopadli z morsko boleznijo, na kar nismo prej računali, niti na to, da nam bo leteči snemalnik (dron) napadla jata galebov!"

Dalmatinski melos sploh v poletnih mesecih še kako paše. Zaradi naše zgodovine smo ga Slovenci vajeni in se ob njem na splošno počutimo dobro. Melodija skladbe, ki gre precej dobro v uho, je delo izvajalca, ki se z uspehom kar nerad pohvali: "Tokrat mi je bilo pomembno, da se na mojo novo pesem dobro zapleše. Kolikor sem se sam trudil dodajati besedilo je bilo čisto preveč vsakdanje ljubezensko, želel pa sem splošno življenjsko tematiko. Splet okoliščin me je zelo razveselil sodelovanja z znano Vero Šolinc, ki je pod note zapisala čudovito besedilo. Nisem ga več izpustil iz rok."

Želi si vrniti na oder. V preteklosti je imel z njim kar nekaj manjših in večjih srečanj. Po celjskem je nastopal s slovensko popevko, Slovenijo spoznaval v narodnozabavnem ansamblu, sosednjo Hrvaško pa z nastopoma na Mednarodnem festivalu francoskega šansona. Ob uspehu omenjene skladbe bo to še toliko bolj možno.

Žiga Deršek na družbenih omrežjih:

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij