Novice

'Veliki brat' Jerneja Zorana

Objavljeno:

Vrhunski kitarist Jernej Zoran predstavlja nov singl 'Veliki brat', ki se nahaja tudi na Zoranovem četrtem studijskem albumu »V svojem filmu«

O novem singlu 'Veliki brat' je glasbenik povedal:  »Družbeno-kritični komad je odsev sodobnega časa, ko nas na vsakem koraku spremlja tehnologija 'velikega brata' - vsi vse vedo o vseh, pa če nam je to všeč ali ne. Živimo v poplavi informacij, posameznik potrebuje visoko stopnjo zavedanja, da jih prefiltrira in kritično presodi, kaj je res in kaj ne – kaj potrebuje in česa ne. Poleg tega imamo v svojih življenjih nešteto 'vohunskih očes', od pametnih telefonov dalje. Tu se poraja vprašanje dejanske svobode posameznika – ta vse preveč voljno razkriva podrobnosti o svoji zasebnosti. 'Nedosegljivost' postaja čislana vrednota!«

Za novo skladbo je Jernej Zoran posnel tudi videospot, prvo glasbenikovo sodelovanje z brežiškim ustvarjalcem Robertom Petanom. V preprosto zasnovanem spotu kitarist predstavlja svojo svežo zasedbo »Jernej Zoran Trio«, v kateri ga spremljata Matic Franko na basu in Luka Pate na bobnih. Eksplozivni rock trio s poudarkom na virtuozni električni kitari se trenutno pripravlja na poletne nastope. Poleg izbora avtorskega gradiva z Jernejevih dosedanjih štirih samostojnih albumov se obeta tudi nekaj vrhunskih priredb rokovskih klasik, s poudarkom na kitarski virtuoznosti – več na Jernejevih spletnih povezavah.

 

O albumu »V svojem filmu«

Vrhunski blues-rock kitarist in avtor Jernej Zoran, ki je bil dolga leta tudi en od ustvarjalcev uspešnic skupine Društvo mrtvih pesnikov, danes predstavlja že četrti samostojni album »V svojem filmu«, ki v določenih pogledih sledi konceptualni glasbeni zgodbi predhodnika »Romeo, Julija in tatovi sonca«.

Kot pravi, je »V svojem filmu« ‘rockerska plata’.

Posebnost novega albuma je, da je kitarist na četrtem albumu svojim avtorskim besedilom in glasbi večini skladb dodal tudi svoj vokal. K petju so ga dodatno spodbudili pozitivni odzivi na komada ‘To je ljubezen‘ in ‘Avešunfiling‘.

Na novem albumu se nahaja 11 skladb, od katerih je Zoran predstavil že tri single: omenjeni ‘Avešunfiling‘, ‘Bodi to, kar si’ in ‘Magija’ s katerim je pretekli teden napovedal izid albuma.

 

Seznam pesmi:

 1. AVESUNFILING
 2. Veliki brat
 3. Magija
 4. Ejdžent Kuper Bluz
 5. Mavricna princeska
 6. Povej
 7. Stara ljubezen
 8. Pogum
 9. Keru Unu
 10. Odklopljen svet
 11. Bodi to, kar si
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Prvo skladbo ‘Bodi to, kar si‘ je glasbenik predstavil v začetku 2016 in jo poje Urška Bakovič. V 2016 ji je sledil romatični rokenrol ‘Avešunfiling‘, pretekli teden tik pred izidom album, pa je glasbenik predstavil singl ‘Magija‘, novo ljubezensko-eterično izpoved.

Skladbi  ‘Ejdžent Kuper Bluz’  in ‘Keru Unu’ sta instrumentalno preigravanje Zoranove glasbene zgodbe, komada za filing, za dušo. Prav poseben prostor priprada skladbi ‘Mavrična princeska’, saj jo je avtor posvetil svoji hčerki, ki ne preživi dneva brez barvic v rokah; čarobna nota večne ljubezni pa je zapisana v skladbi ‘Stara ljubezen’. Realnemu svetu se Zoran obrača s skladbama ‘Veliki brat’ in Odklopljen svet’ v kateri se skriva politična nota, kot tudi ‘Povej’, ki poslušalca nagovarja k ustvarjanju sprememb, ki jih svet, v katerem živimo, potrebuje. Medtem kot je skladba ‘Pogum’ postavljena bolj družbeno kritično, saj se poglobi v posameznikove stiske o sprejemanju samega sebe v kapitalistično usmerjeni družbi.

Uživajte v popolnoma novih rockerskih ritmih izjemnega kitarista Jerneja Zorana, ki je, kot ponavadi, poskrbel za vso glasbo, besedila, aranžmaje, odigral je kitare, bas, klaviature in tolkala, podpisal pa se je tudi kot producent.

O Jerneju:

Jernej Zoran je na glasbenem prizorišču polnih 25 let, po igranju v skupinah, med drugim tudi v priljubljeni Društvo mrtvih pesnikov, se je pred šestimi leti odločil za nadaljevanje samostojne glasbene poti. Leta 2001 je izdal prvenec, instrumentalni album »Avgustovski kosci«. Album je prejel mednarodne pohvale, navdušenja nad njim ni skrival niti Vlatko Stefanovski. Po snemanju drugega samostojnega albuma »Stratosfera« je spoznal bosanskega rockerja Tifo, pevca skupine Bijelo dugme – ta je na youtubu videl posnetek enega od njegovih koncertov in se tako navdušil nad dolenjskim kitaristom, da ga je takoj povabil k snemanju plošče in na koncertno turnejo. Presenečen in navdušen, da Tifa pozna njegovo delo, je ponudbo vljudno zavrnil, saj je Jernej Zoran ravno v tistem času postal očka in je želel biti z družino. Sicer je sodeloval še s Tinkaro Kovač in člani zasedbe Dan D.

Facebook

Youtube

iTunes

Deezer

Spletna stran

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij