Novice

Party stranka bo poskrbela za zabavo med in po karanteni!

Objavljeno:

Pred dnevi je bila v okolici Velenja ustanovljena Party stranka.
Seveda govorimo o novi pesmi trubaške-pop zasedbe Čaga boys, ki prihaja iz okolice Velenja.

Vodja skupine, Matevž Šilc je ob premieri videospota povedal:
‘’V času, ko potrebujemo še več dobre volje in ko vidimo kako zelo ljudem manjka,da jim končno nekdo natoči čistega vina, smo se odločili, da ustanovimo ‘Party stranko’. Za vse ljudi dobre volje.’’

Grega Gradišnik, pevec skupine pa dodaja:
‘’V party stranko se lahko včlani vsak, ki ima od 0 do 117 let; zaželen je le smisel za humor in izkušnje z žuranjem.’’

Čaga boys že zadnja tri leta širom Slovenije preigravajo različne stile glasbe, ki jih začinijo na svoj poseben način. Vsako pesem namreč priredijo v trubaško verzijo and katerimi so poslušalci zelo navdušeni. Skupino sestavlja 11 članov, fantje pa so mladi in polni energije, saj najstarejši član šteje 28 let, najmlajši pa samo 20.


Avtorja pesmi ‘Party stranka’ sta Rok Lunaček in Krešimir Tomec, prvi je napisal besedilo, glasbo sta napisala skupaj, slednji pa je poskrbel tudi za produkcijo in aranžma.

Rok Lunaček je o sodelovanju povedal:
‘’Fantje so mega. Super ekipa in neverjetna energija. Pesem je dobesedno padla iz prve.’’,

tudi Krešimir Tomec ne skriva navdušenja nad skupino: ‘’Top ekipa, top glasbeniki. Ljudje bodo navdušeni, če jih pridejo pogledat v živo.’’


Videospot za ‘Party Stranka’ je skupina zaupala izkušeni ekipi Globus videos in sicer pod režijsko taktirko Žiga Gjura.

‘’Zgodba videa je res odštekana, želeli smo prikazati, kaj bi se zgodilo, če bi takšna stranka res obstajala. Najbrž bi vladala precejšnja zmešnjava a bi bilo poskrbljeno za dobro glasbo in še boljši,’’ je povedal Matevž Šilc in sporočil, da s skupino nestrpno čakajo, da se vrnejo spet na odre in da se ljudje z njimi spet ‘odklopijo’.

Komaj čakamo!”

O ideji sklasbe in bogatemu videu, pa je Matevž še povedal:

“Ideja “party stranke” se je porodila Roku Lunačku v studiu pri Krešimirju. Šlo je za bolj ali manj smešne interpretacije oziroma brain-storming varijante, ampak smo zagrabili takoj. Ideja se nam je zdela odlična.

Čaga Boysi, 11 mladeničev, smo kot Štajerci, željni večne čage in veselja, ki ga želimo širiti po Sloveniji. Želimo se zabavati ter tudi ostalim narediti dober “Party”. Zato tudi ime Party Stranka.

Ko je bila pesem končana, smo takoj vedeli, da mora videospot vsebovati čimbolj hollywoodske efekte nore zabave, ki pa jih zna zelo dobro ujeti Žiga Gjuro. S podjetjem Globus videos smo tako posneli odbit video, v katerem ne manjka zabave, smešnih skritih podrobnosti, zabave in glasbe! Gre za totalno ‘razpaljotko’, ki smo jo posneli v okolici Velenja in na Titovem trgu v Velenju. Oblekli smo se v žurerska oblačila različnih kultur in zgodovinskih obdobij. S tem smo želeli poudariti pristnost našega namena, Torej zabava na polno!”

Skupina Čaga Boys ima vsaj 100 nastopov na leto, zato se težko vsi skupaj uskladijo za vaje a za uigrane glasbenike to ne predstavlja velikih težav, čeprav je, kot priznavajo, težko voditi skupino 11ih ljudi. “Gre za 11 mnenj, 11 lačnih ust, 11 žejnih ust, 11 različnih moških, ki z obzirom na to, da ima vsak čisto drugačno življensko ozadje in poklicno vlogo, ustvarjamo čarovnijo na področju trubaške kulture v Sloveniji. Vedno smo vedeli da ne bomo klasičen trubaški band. V naši ekipi poosebljamo trubače, ansambel in nekakšni mini pihalni orkester. Torej gre za veliko skupino, ki zaradi tako raznovrstnega sestava sploh lahko ustvarja pop glasbo. In obljubljamo vam, da bo le te iz naših vrst v prihodnosti vedno več.”

 Puslušanje / Nakup na digitalnih platformah: https://backl.ink/142400461

Čaga Boys online:

FB: https://www.facebook.com/cagaboys/

IG: https://www.instagram.com/cagaboysi/

YT: https://bit.ly/3enbjxE

web: https://www.trubaci.si/

web: https://www.cagaboys.si/

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij