Novice

Manca Berlec predstavlja videospot za novo pesem 'Kadilka'

Objavljeno:

23-letna Manca Berlec je eno najbolj vznemirljivih svežih imen na naši glasbeni sceni. Multiinštrumentalistka, pevka in avtorica, ki ustvarja tudi na gledaliških odrih, je nase prvič opozorila, ko je v priljubljenem televizijskem šovu 'Slovenija ima talent' ob njenem izjemnem nastopu najstrožji žirant, Branko Čakarmiš, stisnil zlati gumb in jo poslal takoj v polfinale.

V natečaju Tobačna Akustika v ljubljanskem ČinČinu pa je v lanski jeseni pritegnila tudi pozornost širše domače koncertne, medijske in založniške industrije.

Po le treh mesecih predvajanja je bila predhodna pesem  'Sama' uvrščena med najbolj predvajane skladbe v radijskem etru. Zanimanje za njen prvi album je bilo tako vse večje s strani poslušalcev in želja se bo uresničila. Album »Gola«, na katerem bo skupaj osem avtorskih skladb, bo izšel 8. maja pri glasbeni založbi Menart Records in bo v živo predstavljen na dan izida v ČinČin-u ob 20. uri. Vstop je prost.

"Zgodba albuma na katerem sem intenzivno delala od oktobra je precej enostavna. Čemu tak naslov? Ker sem se ob vsaki skladbi posebej, a hkrati nekoliko drugače, razgalila. Izlila sem vsa čustva, negativna in pozitivna. Ta album predstavlja mene, mojo nežnost, iskrenost in radovednost," je o prihajajočem albumu povedala mlada glasbenica, takoj po izidu singla 'Kadilka' pa je Manca še dodala: »Pesem, ki napoveduje prihajajoči album »Gola«, je zgodba družbe in predsodkov. Vsak dela nekatere stvari naskrivaj, zato ker nas je strah: 'Kaj bodo pa drugi rekli?'. Refren: 'Kadim samo ponoči, da me ne vidijo kako mi škodi, da me ne vidijo kako mi godi,' je odsev stvari, za katere vemo, da malo odstopajo od družbenih norm, jih skrivamo, a hkrati uživamo ravno v tem, ker se zdijo malo 'narobe'. Skladbo si vsak posameznik lahko razlaga po svoje. V mojem primeru kadilka ponazarja privlačnost, ki jo čutim do pripadnic istega spola.«

Pri končni audio podobi pesmi in albuma ji je pomagal mladi producent Patrik Šimenc, videospot pa je nastal pod režisersko taktirko Žana Šebreka in snemalca Jan Šuštar. V vlogo glavne igralke, slikarke intimnih podob, pa se je odlično uživela mlada umetnica Sarah Jackson.

Manca Berlec na družbenih omrežjih:

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij