Novice

KATARINA MALA in njena FATALNA KAVICA

Objavljeno:

Medtem ko povratniški hit 'Grem sam naprej' še vedno pridno polni eter, Katarina Mala na radie že pošilja novo pesem 'Greva na kavico', ki jo je v torek zvečer premierno v živo zapela na gala prireditvi Fatalni moški v ljubljanski Festivalni dvorani.

Po uspešni vrnitvi s skladbo 'Grem sam naprej', Katarina Mala že zapeljivo in nagajivo vabi k poslušanju nove hudomušne pesmi in k ogledu spremljevalnega spota, ki je nabit z energijo ter prava vizualna bomboniera. 'Greva na kavico' je lahkotna, plesna skladba, v celoti zvesta stilu Katarine Male, nalezljiv refren in plesni ritmi pa spet grozijo, da ju že po enem poslušanju nikakor ne bomo spravili iz ušes.

Pesem je ustvarila že dobro utečena avtorska ekipa, Marko GregoričKatarina Mala in Krešimir Tomec, pred kamerami pa je večna mladenka prvič sodelovala s produkcijo Neo Visuals. 18-članska ekipa je gradivo za filmček posnela na dveh lokacija v Ljubljani, v njem pa Katarina zamenja kar pet oprav. Ker se vedno poigrava z mislimi na gledališče in igro, se je tokrat prelevila v igralko, ki se prijavi na snemanje oglasa za kavo. Zgodba se tako vrti okoli ustvarjanja oglasa in konfliktov med režiserjem in igralko ter njenih malih kapric. Režiserja je upodobil Katarinin dolgoletni prijatelj in bobnar Anže Žurbi.

Pri ustvarjanju spotov mi je največji užitek menjati stile in vloge in s tem pokazati, da mora človek znati nositi tudi tisto, kar ni vsakdanje. Zaenkrat še vedno uživam v ustvarjanju malo bolj kompleksnih videov z zgodbo. Ni mi odveč delati dolge ure in s tem ustvariti dobro vsebino,” pravi priljubljena pevka in avtorica, ki nas že debelo desetletje osvaja z zelo prepoznavnim glasbenim in vizualnim slogom. Čisto po naključju so video za pesem 'Greva na kavico' - ki, mimogrede, ni nujno kavica - posneli ravno na svetovni dan kave, 1. oktobra.

Pa še o pesmi: “Seveda spet malo pičimo tam, kjer ni treba. Pesem opisuje dialog med žensko in starejšim moškim, o tem, kako v bistvu moškega ne zanima, kaj se njej dogaja, razmišlja le o tem, kako bi jo odpeljal domov in se ljubil z njo. In seveda se to dogaja na Slovencem tako poznan način - ob kavi. Kot je iz pesmi 'Znucana' v vsakdanjo uporabo preskočila fraza: ‘Tolk sem pucala, da sem se znucala’, bi lahko tudi ‘Greva na kavico, bova klepetala, bova klepetala,’ postal nov igriv način vabljenja na kavo.

Katarina Mala je novo pesem 'Greva na kavico' premierno izvedla ob zaključku svojega glasbenega nastopa na prireditvi Fatalni moški 2021.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZGOŠČENO O KATARINI MALI

Letos mineva deset let od prvega singla 'Ciao Ciao', ki ga je Katarina Mala posnela z avtorjem in skladateljem Markom Gregoričem. Štiri leta zatem je izšel še njen istoimenski debitantski album, s katerega so se v kolektivni spomin vtisnile vsaj še skladbe 'Znucana', 'Kava z mlekom' (njeno prvo sodelovanje s produkcijsko skupino Sweet Peak), 'Kreditno sposobna', 'Nehi težit' in 'Kavbojke'. Leta 2012 je pesem 'Zgoraj brez' na Slovenski popevki osvojila nagradno strokovne žirije za najboljše besedilo, leta 2014 je strokovna žirija festivala MMS kot najboljše nagradila besedilo pesmi 'Moja soseda', Katarina Mala pa je s svojimi talenti prepričala tudi kot voditeljica oddaje Glej kdo kuha na na Planet TV. Spomladi 2021 je prekinila daljši glasbeni premor s hitom 'Grem sam naprej', ki ga je ustvarila z ekipo Sweet Peak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KATARINA MALA ONLINE


WP: https://www.katarinamala.si/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCS1cs8pkth1_bpsY_0JQOXw
FB: https://www.facebook.com/KatarinaMalaOfficial
IG: https://www.instagram.com/realkatarinamala/

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij