Novice

FLIRRT OB 25-LETNICI V TOP FORMI

Objavljeno:

Potem ko je lani z novo verzijo zimzelenčka 'Romeo in Julija' za tri tedne zasedla lestvico najbolj predvajanih pesmi v Sloveniji, se skupina FLIRRT ob 25-letnici na radie in odre podaja z novo petardo 'Kako si kaj?', ki spominja na njihove mladostne hite. Po dveh razprodanih koncertih v Domžalah bo Flirrt v Tivoliju ogreval legendarne Smokie, sledi vseslovenska turneja.

 

KAKO SI KAJ? na digitalnih platformah:

https://bfan.link/kako-si-kaj

'Kako si kaj?' je nova pesem skupine Flirrt, ki letos praznuje četrt stoletja ustvarjanja. In kako se ima bend, ki je vtisnjen v DNK slovenske popularne glasbe, po 25. letih? "Zdaj smo odlično. Priznam pa, da se je vmes večkrat zgodilo, da smo bili vse prej kot odlično. Konec koncev sem leta 2003 zapustil bend. Šest let zatem smo se vrnili. Potem sem ob menjavi nekaterih članov leta 2018 spet skoraj obupal. Javnosti tudi ne ve, da je Flirrt skoraj nehal delovati aprila 2018. A potem so prišli Štefan, Matjaž, Domen in Klemen ter mi vrnili upanje v moj glasbeni dom, kar Flirrt zagotovo je," povzame razgibanega četrt stoletja obraz, pevec in avtor skupine, Rok Lunaček.


"Zares smo v dobri formi. Pa tudi naša publika je. Koncerti so polni, ljudje pojejo z nami ves čas na ves glas in res smo srečni, da imamo tako dobro občinstvo. Novo in tisto, ki z nami potuje že 25 let. Ogromno nostalgije je na nastopih. Hvaležni smo za vse lepo. Nekoč smo drugače gledali na uspeh; danes se zavedamo, da priljubljenost pride in gre. Muzika pa ostaja. In prav naša muzika je tista, ki je in bo preživela test časa."

Flirrt se je od leta 2009 avtorsko poglobil, izdal sedem albumov, večkrat gostoval v Izštekanih, posnel duete z Janezom Zmazkom-Žanom, Tinkaro Kovač, Orleki, Juretom Torijem ... Bend je odličen v različnih žanrih, za svojega so ga vzeli žurerji in zahtevnejši poslušalci. Lunaček je vmes postal resen kantavtor, tudi eden najplodnejših avtorjev za druge izvajalce, skupina je dolgo namenjala pozornost intimnejšim koncertom, ob obletnici pa bo več nastopala tudi na velikih odrih.

'Kako si kaj' je poklon koncu 90. let. Flirrt so takrat nastali, dosegli skoraj vse, kar se je dalo v tistem času, polnili dvorane in s takratnimi albumi ter hiti kot 'Romeo in Julija', 'V mojem telesu', 'Ko je ni', 'Njena balada', 'Ona', 'Poljubi me', 'Prvič', 'Inja', 'Jutranji striptiz' ... zatresli glasbeno sceno, ko so postali polularni takoreč čez noč.

 
Lunaček tako pravi o skladbi in novem svežem vetru, ki je v zadnjih letih zavel v skupini: "Kako si kaj?' je zelo Flirrt komad. Dober kitarski rif, udaren refren in neka preprosta izkušnja življenja. V 90. letih smo veliko komadov delali v tej smeri. Priznam, da sem malce pogrešal tovrstno muziko. Mislim, da smo to mi. Nismo pa le to. Pripravljamo album. Po dolgem času pristen pop album. A velikokrat sem že kaj napovedal, pa se potem tega nismo držali. Muzika je popotovanje. Vsaka postaja ima drugačne ljudi in drugačno ponudbo. Mi le gostujemo. Iz tistih čustev, ki so na voljo v danem trenutku, skušamo naredit, da nam je lepo."

O VIDEOSPOTU IN ANIMACIJI

Glava akterja videospota 'Kako si kaj?' sta Ciril in Magda. Oba sta 'plastelinkota' - ona živahno magenta barve, zatorej Magda Magenta, Ciril pa cyan barve, torej Ciril Cyan. Njuna ljubezen je kot vsaka druga: imata težave, a na koncu se vse uredi. Do le tega pa pomaga tudi kitara in ščepec glasbe.

"Snemanje videa je bilo zelo zamudno," pravi Rok, ki je tudi oče obeh likov. "Za ti dve slabi minuti oz. kolikor se Magda in Ciril prikazujeta v spotu sva z režiserjem Rokom Breznikom porabila najmanj 3 delovne dni. Pri tehniki 'motion capture' je treba namreč za vsako sekundo videa posneti 12-15 sličic s fotoaparatom. To je zamudno, potrebne so mikro poteze med gibi in nešteto izrazov, ki sta jih morala plastelinkota spreminjati. A je bilo vredno. Ko sta Magda in Ciril oživela, smo začutili lepo nostalgijo. Vsi v bendu smo odraščali s češkima mojstroma iz risank A je to. Danes je to malo izgubljena umetnost snemanja, ki pa nam pogreje srce.''

---------------------------------------------------------

FLIRRT ONLINE:

FB: https://www.facebook.com/FLIRRT

IG: https://www.instagram.com/skupina_flirrt/

web: https://www.flirrt.net/

YT: https://www.youtube.com/channel/UCG8y8ww_mHidR8410PLHQyg

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij