Novice

Dubioza Kolektiv je videospotu 'Take my job Away' predstavlja tudi prvega domačega pojočega robota

Objavljeno:

Single 'Take my job Away' je že drugi singl devetega studijskega albuma #fakenews izjemne skupine, ki je osvaja poslušalce tudi izven naše regije.

V letu 2019 je Dubioza kolektiv prejela nagradno za najboljši live nastop na enem največjih evropskih glasbenih festivalov Pol'n'Rocka aka Poljski Woodstok, ki je njihov nastop izdal tudi na vinilki.

V singlu in videu 'Take my job Away' gostuje robot Robby Megabyte – humanoidni estradni asistent, prva rešitev iz estradne robotike na naših tleh. Video je nastal pod režisersko taktirko Salema Kapića – Kantardžića.

Tudi tokrat se pesem slovite skupine dotakne trenutnega stanja v družbu. Glasbeni gost Robby Megabyte pripoveduje o pomanjkanju delovne sile v balkanskih državah zaradi nekontroliranih migracij izobražene mladine.

O tem je Dubioza sporočila: »Zaradi kroničnega pomanjkanja estradnikov zaradi selitev v zahodne evropske države, kjer delajo na gradbiščih in podobnih deloviščih smo ob naprednih rešitvah in izurjene umetne inteligence ustvarili robota, ki bo pomagal nadomestiti manjkajočo delovno silo na sceni. Zadnjih nekaj mesecev intenzivno ustvarjamo nove skladbe z Robbyjem Megabytom, ki je bil razvit v Franciji, sestavili so ga v Bosni s pomočjo dveh študentov elektrotehnike, ki še nista emigrirala. Robby ima vse potrebne EU certifikate, opravil je vse potrebne rigurozne varnostne ukrepe državne agencije za napredne tehnologije pri Ministrstvu za pravosodje in civilno pravo BIH. Zaenkrat smo zelo zadovoljni in enkrat v prihodnosti ga želimo angažirati kot enakovrednega člana skupine. Namreč nš cilj je, da čez čas vse člane skupine zamenjamo z roboti in s tem Bosno in Hercegovino pozicioniramo kot svetovno silo na področju zabavne tehnologije oz. robotike

Na albumu #fakenews so zbrane skladbe v angleškem, francoskem in španskem jeziku. Zaradi skromnega znanja tujih jezikov avtorjev so bile prevedene s pomočjo Google Translate.

Na albumu poleg Robby Megabyta, gostujejo velika umetniška ne-robotska imena kot so Manu Chao, Earl Sixteen (član kutne britanske skupine Dreadzone), Tom Feterman (Soviet Suprem) in mehiška skupina Los de Abajo.

Album je izšel kot CD plošček, dostopen je tudi na vseh digitalnih platformah: https://backl.ink/102965970

»Ali bosta robotika in umetna inteligenca za vedno spremenila estradno sceno, pa bo čas pokazal

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij