Novice

Dare Acoustic predstavlja 'Rjav Uč'

Objavljeno:

Po lanskoletni poletni skladbi 'Na dekci' glasbenik predstavlja nove ritme z besedilom, ki bo marsikateremu poslušalcu izvabil nasmeh na obraz. 

'Rjav Uč'

Videospot nosi preprosto zgodbo glasbenika, ki mu ob spominu na 'njo' uspevajo dnevne obveznosti z veliko mero humorja. To, kar lahko vsakogar drži pokonci po koncu partnerske zveze.

O glasbeniku:

Glasbenik Darko Barbič, ki ustvarja pod imenom Dare Acoustic, je novomeški kantavtor, kitarist, pevec.

Pričetki segajo v leto 2003, kjer je začel kot vodilni član rock skupine »Noisebreak«.

Skupina je uspešno delovala do leta 2007, nato pa je po nekaj projektih nastala skupina »Esenca«. V obeh skupinah je Dare ustvarjal kot avtor glasbe, besedil, pesmi aranžiral ter sodeloval kot kitarist in spremljevalni vokal. Vseskozi pa je pisal pesmi zase.

Leta 2008 se je tako, povsem po naključju, zgodil akustični koncert v klubu Lokalpatriot v Novem mestu, kjer je Dare prvič predstavil svoje avtorske skladbe le ob spremljavi akustične kitare. Odziv je bil povsem drugačen, bolj udaren in širši kot pri kateri koli zasedbi prej. Tako je nastala ideja o novi glasbeni poti. Samostojno delovanje, ustvarjanje, igranje in nastopanje. Čisto, pristno, surovo, tako kot se skladba rodi, tako bo prikazana. Ali na velikem odru ob reflektorjih, ali na klopci v parku. Povsem isto, vedno in povsod. Ker je bila akustična kitara spremljevalka že od nekdaj na vseh zabavah, je tako nastalo tudi umetniško ime – »Dare Acoustic«. Baza poslušalcev od prvega dne tako počasi a vztrajno narašča.

Leta 2011 je Dare izdal prvi singel ‘Bad Katarina‘, takoj zatem pa še ‘Leto dopusta‘ za katerega je posnel tudi prvi uradni videospot in se takoj uvrsti na 1. mesta radijskih lestvic. Sledil je videospot za pesem ‘Pravljica malina‘, ki se ravno tako odlično uvrsti na radijske lestvice.

Leta 2012 je bila pesem ‘Študentske fore‘ izbrana za uradno himno Škisove tržnice.

Leta 2014 je Dare Acoustic izdal debitantski album »7 zgodb iz Nenada&sparjen pir«. Pripravil je videospot za pesem ‘Moj cukr‘, ki je glasbenik predstavil na televizijskem šovu »Slovenija ima talent«. Skladba je bila med poslušalci odlično sprejeta, ravno tako tudi ‘Telefon‘, ki je zelo kmalu izšla in je bila predstavljena v polfinalni oddaji priljubljenega šova.

Leta 2015 je izdal videospot za baladno skladbo ‘Eno soboto‘.

Za leto 2016 je pripravi novo skladbo in videospot ‘Na dekici’, s katero je napoveduje izid novega albuma.

Po 8 letih ustvarjanja je tako trenutno v pripravi drugi studijski album. Nekatere skladbe bodo presenetile z rokovsko obarvanostjo, medtem ko se pri nekaterih poigrava z elektronskimi ritmi. Le eno pa ostaja isto – in to je energija, barvita besedila, unikatne besedne zveze ter melodični refreni. Vse skupaj zapakirano v suveren in poseben nastop, kakršnega na slovenski sceni ni. Ter seveda obvezen žur na terasi po koncertu – to je Dare Acoustic.

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij