Novice

Amira Medunjanin osvojila Gallusovo dvorano

Objavljeno:

Amira Medunjanin osvojila Gallusovo dvorano

Vrhunska interpretka priljubljene glasbene zvrsti, ki z več kot 400-letno tradicijo na Balkanu predstavlja najlepše ljubezenske in najlepše čutne pesmi, je na sinočnjem koncertu v Cankarjevem domu prejela stoječe ovacije. 

Na odru so za glasbeni del 14 skladb skrbeli vrhunski glasbeniki, Ante Gelo na kitari (Oliver Dragojević, Nina Badrić, Arsen Dedić, komponira za številne orkestre, med drugim tudi za simfonični orkester iz Ljubljane), bobnar Amar Češljar (Dino Merlin, Letu Štuke), pianist Bojan Zulfikarpašić, eden boljših evropskih jazzistov, in Zvonimir Šestak na kontrabasu. Zadnji dve skladbi v bisu je Amira Medunjanin predstavila le ob spremljavi klavirja in tako ob koncu koncerta v Gallusovi dvorani ustvarila čarobnost sevdaha.

Po sedmi zaporedni skladbi se je Amiri na odru pridružil vsestranski cenjeni umetnik Branko Đurić Đuro in z Amiro odpel pesem 'Nocoj pa oh nocoj'. Z dialogom sta v dvorani izvabila smeh, ob koncu nastopa pa bučen aplavz. Ob spremljavi kitarista je Đuro odpel tudi 'Dan ljubezni', pri kateri pa se mu je kmalu pridružila celotna dvorana.

Po koncertu so obiskovalci Amiro nestrpno pričakali pred dvorano, kjer so se ob podpisovanju albumov s pevko tudi podružili.

Tudi tokratni Amirin koncert je pustil izjemen vtis na obiskovalce, saj je glasbenica vsako čutno skladbo pospremila s kratko zgodbo in jo tako še bolj intimno predstavila.

Seznam skladb:

Pjevat čemo šta nam srce zna

Tvojte oči leno mori

Prošeta se Jovka

Telal viče

Grana od bora

Kafu mi draga ispeci

Moj dilbere

Čula jesam da se dragi ženi

Kad ja pođoh na bentbašu

Damar

Oj ti momče ohrigjanče

Marijo deli bela kumrijo

Snijeg pade na behar na voče

Ajde jano

 

BIS

Ako znaš bilo što

Žute dunje

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij