Novice

Amira Medunjanin bo 17. oktobra nastopila v Cankarjevem domu

Objavljeno:

Glasbenica bo na odru skupaj s spremljevalno ekipo, ki jo sestavljajo Ante Gelo (jazz kitarist, prejemnih številnih nagrad Porin za igranje kitare ter ustvarjanje glasbe), Bojan Zulfikarpašić (uspešen jazz pianist, ki med drugim ustvarja v Franciji) in Amar Češnjar (bobnar, ki je snemal in nastopal tudi z legendo bosanske pop glasbe, Dino Merlinom) predstavila skladbe aktualnega albuma »Damar«, ki je izšel ob koncu leta 2016 pri založbi Aquarius Records.

Vrhunska zasedba bo na odru priljubljenega koncertnega odra obiskovalce popeljala na valovih življenjske strasti s skladbami ('Moj dilbere', 'Kad ja pođoh na Bentbašu', ...), ki jih bo na prvič predstavila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Vstopnice za koncert so že v prodaji na spletni strani Cankarjevega doma, na blagajni Cankarjevega doma, ter na prodajnih mestih:

  • Petrolovi servisi po Sloveniji
  • Festival Ljubljana
  • Kompasove poslovalnice po Sloveniji
  • Mholidays poslovalnice po Sloveniji
  • prodajna mreža mojekarte.si po Sloveniji
  • poslovalnice Last Minute Center, Alpetour, Eventim
  • New sound (Trg maršala Tita 2, Matulji, Hrvaška)
  • La Multimedia (Soc. coop. ar. I, Via di Campo Marzio, 6, Trst, Italija)

 

 

 

O AMIRI MEDUNJANIN IN ALBUMU »DAMAR«

Amira Medunjanin je izjemno cenjena umetnica, ki živi v Sarajevu. Izjemna vokalistka in interpretka čutnih ljubezenskih pesmi, sevdah, že drugič prihaja v Cankarjev dom.

Na svojem prvem nastopu 13. 3. 2015 je poslušalce navdušila s predstavitvijo skladb iz albuma »Silk and Stone«, tokrat pa bo poslušalce popeljala skozi zgodbe aktualnega albuma »Damar«.

Amira s svojo interpretacijo tradicionalne glasbe iz različnih regij sveta osvaja srca poslušalcev na nekonvencionalen način. S sodelavci, vrhunskimi glasbeniki išče vedno nove moduse kako tradicionalnemu zvoku, staremu tudi več sto let, dodati magičnost, dodano vrednost za današnjega poslušalca. 

»Damar« je življenjska sila, strast za življenjem v vsakem njegovem vzdihu ali na kratko, Damar je razlika med 'biti živ' in 'živeti'.

»Pravijo da se s tem rodiš, da ga imaš ali pa ne. Jaz pa mislim, da ga vsi nosimo v sebi, le prava ljubezen ga mora obuditi,« je povedala Amira Medunjanin.

Prav to je drugi istoimenski singl iz Amirinega petega samostojnega albuma: pesem o iskanju najlepšega občutka, ki poživlja in ki nas drži pokonci – pesem o ljubezni.

»Damar« je praznovanje življenjske strasti in zbiranje lepih občutkov, o katerih Amira prepeva na zadnjem albumu.

Kot življenjska sila in utrip, ki iz globin vodi do izvora na površino, tako album »Damar«  prinaša 'utrip Amirinega srca' in predstavlja glasbenico kot žilo prevodnico, iz katere prihajajo najlepše pesmi iz davnin, ki so svoj ponovni izvir našle v »Damarju«, dostopne poslušalcem, željnim edinstvene Amirine interpretacije.

Besedila Marije Karaula Krznarić je uglasbil Boško Jović, Bojan Zulfirkarpašić je s svojim aranžmajem in virtuozno klavirsko izvedbo skladbam vdihnil življenje.

 

KONCERT: 17.10.2017 V CANKARJEVEM DOMU (GALLUSOVA DVORANA)

Sevdah je opevan ljubezenski žar, hrepenenje, žalost, globoko ukoreninjena v tradicijo Bosne in Hercegovine in tudi celotne regije. V sebi nosi iskreno in univerzalno sporočilo, saj je jezik ljubezni povsod enak. Amira Medunjanin s svojo interpretacijo skladbam vdihne dušo, ki združuje različne svetove: kulturne, umetniške in čustvene.

Priljubljen pisatelj Aleksander Hemon je v predgovoru albuma »Damar« zapisal: »Največji kompliment izvajalca je občutek 'da poje iz duše', in prav to Amiri uspeva!«

 

Seznam skladba na albumu »Damar«:

1 Pjevat ćemo šta Nam Srce Zna
2 Tvojte Oči Leno Mori
3 Vjetar Ružu Poljuljkuje
4 More Izgrejala Sjajna Mesečina
5 Kad Ja Pođoh Na Bentbašu
6 Oj Golube, Moj Golube
7 Moj Dilbere
8 Damar
9 Ah, što ćemo Ljubav Kriti (Bonus)
 
 

Svetovni mediji o Amiri Medunjanin:

 

 

Amira Medunjanin na družabnih omrežjih:

Uradna spletna stran: http://www.amiramedunjanin.ba/ 

Facebook: https://www.facebook.com/Amira-Medunjanin-126437894033144/ 

Youtube: https://www.youtube.com/user/AmiraMedunjanin

[GALLERY_150] 

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij