Novice

Žiga Deršek predstavlja novo božično pesem

Objavljeno:

Žiga Deršek po izjemnem odzivu poletne skladbe 'Svoje barke krmar' je vse presenetil z nastopom v priljubljenem kuharskem šovu a presenečenj za letos še ni konec.

Po Masterchefu prihaja najlepše darilo za božič ali kot pravi Žiga 'Božič bo'

»Božič je nekaj veselega, mirnega, sproščenega ... ob tem optimistično verjamem, da skozi leta ne bo izgubil svojega čara,« je ob izidu skladbe povedal  Žiga, ki se je tokrat odločil za plesne ritme, pod katere se vsestranski umetnik podpisuje sam, besedilo pa je napisala avtorica številnih uspešnic Vera Šolinc.

In tudi tokrat je Žiga navdušil s pravljično video zgodbo, v kateri je nasploh prvič pred kamerami nastopila njegova zaročenka Eva.

Zgodba videa je prikaz romantičnega božičnega večera v katerem je Žiga pred dvemi leti presenetil svojo, zdaj zaročenko, Evo s čokoladno bonboniero v kateri se je skrival zaročni prstan. 

Bonboniero je velik ljubitelj čokolade prav zares tudi pripravil v sodelovanju s priznano slovensko čokoladnico Lucifer. Snemanje videospota je potekalo v njihovih prostorih, da pa je vse skupaj izpadlo čarobno in romantično, je za dekoracijo poskrbel Simon Ogrizek, predsednik svetovne floristične organizacije.

Čeprav Žiga cela Slovenija pozna po tem, da se mu je finale Masterchefa izmuznil le za las (kar, sodeč tudi po mnenju številnih komentarjev na socialnih omrežjih, ni bilo upravičeno), radijski voditelj in pevec Žiga Deršek v sebi skriva toliko talentov, da jih ne bi mogli prešteti na prste ene roke. Zato je z nami delil nekatere med njimi, razkril delček svoje nove, praznične pesmi in nam zaupal – kdaj se bo končno zgodila poroka z Evo!

Prihajajoči videospot za praznično skladbo si napovedal na precej zanimiv način- na družbenih omrežjih in sicer tako, da si se pogovarjal z božičkom. Vemo, da se tudi sam zelo rad preleviš v dobrega moža. Je od tukaj padla ideja - morda zato, ker bo  letos prihod treh mož malo bolj drugačen?

Haha ... res je. Glede na to, da se je vse, ampak res vse zgodilo v praktično dveh tednih, mi zaradi časovne stiske ni preostalo drugega, kot da izid projekta napovem drugače, kot bi ga sicer. Videospot je bil še v montaži, promocijske fotografije v obdelavi, ko sem preko drugega vira že sodeloval z animacijsko skupino, ki bi ob normalni decembrski situaciji skrbela za presenečenja otrok s prazničnimi predstavami po vsej Sloveniji. Odpadlo jim je več kot tristo predstav. Ker del svojega poslanstva želijo prestaviti na splet, sem jih pri tem podprl z videoklici njihovemu Božičku ter ga prosil za novo skladbo.

Kako je nastajala pesem Božič bo? Si morda sredi tega depresivnega leta rekel: Dovolj je, če vse odpade, božič pa zagotovo bo? Ali preprosto zato, ker ga imaš rad? 

Božič obožujem že od nekdaj. Zahvalim se lahko družini, ki mi ga je z leti pričarala takšnega, kot naj bi bil. Topel, iskren, miren. PRIJAZEN. Računam na to, da ga letošnja situacija ne bo pretirano pokvarila. Je le praznik, ki je namenjen DRUŽINI.

Z roko v roki pa se je pred kratkim zgodilo, da so me še kontaktirali iz Čokoladnice Lucifer, čestitali za mojo uvrstitev v MasterChefu in mi razkrili, da so navijali zame. Takrat se je vzpostavila želja po sodelovanju. In kot strasten čokoholik sem dobil tako veliko motivacijo po ustvarjanju, kot še nikoli. Vse se je kar na lepem sestavilo skupaj. Tako, kar naenkrat ... Napisal sem melodijo za pesem in trdno držal pesti za moje glasbene sodelavce, da imajo čas za sodelovanje z menoj, ker ta projekt ni bil vnaprej načrtovan. 

Torej se ti je predčasno izpolnila še ena glasbena želja?

Ja, ekipa s katero delam in jim zaupam, je dejansko imela čas. Eva sploh ni mogla verjeti in slediti vsemu dogajanju. Na koncu sem prosil tudi njo, če bi nastopala v videospotu in vesel sem, da je moji nevsiljivi želji ugodila. Neverjetno, kakšna je včasih moč univerzuma, v katerega na glas pošljemo svoje želje!

V eni zgodbi ti je uspelo združiti božič, glasbo in čokolado. Vse tri zgodbe se prepletajo: Masterchef, ljubezen doglasbe in sodelovanje z Luciferjem - zdi se, da si zadel zmagovalno kombinacijo in je do tebe božiček res prišel predčasno. 

To troje ne more iti bolj skupaj! Vse se je poklopilo, drži ... in če še kdo dvomi, da bi pazil na svoje kilograme ... No, jaz sem mnenja, da je ZDAJ čas za uživanje in sprostitev, sicer bo januarska zaobljuba o hujšanju brez pravega pomena! Zato nadaljujmo tradicijo ... (smeh)

Nam zaupaš, kakšna čokoladna ekstaza nas čaka v sodelovanju z Luciferjem? 

Srce raka me je izdalo. Jokal sem, ko sem prvič prijel izdelek v roke. Dokaz, da je bilo vredno, da sem nekaj res dosegel in ob vsem tem to pišem in odgovarjam še toliko bolj ponosen, ker imam srečo, da sodelujem z dobrimi ljudmi. To je največ vredno ... ostalo so samo številke. Okusi so božanski ... Višnja v kombinaciji z belo čokolado, božični cimet z lešnikom in karamelo, kot najlepši spomin na oddajo MasterChef Slovenija in moje prvo kuhanje ter navdušenje Karima Merjadija nad mojo jabolčno pito pa smo dodali tudi praline z okusom jabolčne pite po dragocenem receptu moje babice. Omejena izdaja bonboniere je na voljo na www.lucifer-chocolate.si najdete jo pod CHRISTMAS MASTERPIECE.

Povedal si, da ste v božičnem času z družino skupaj. Imate tradicionalno božično večerjo ali boš letos, zaradi svojega kuharskega znanja, stopil iz okvirov? Kaj lahko pričakujemo? Boš z nami delil kakšen recept?

Z veseljem delim z vami kakšen recept ... Morda za kakšno izvrstno čokoladno omako? Ne zamerite ... res jo obožujem. Priznam tudi, da sem med tistimi, ki se med glavno jedjo "špara" za zadnji hod ... In presrečen sem, če pri njem glavno vlogo igra prav čokolada.

Kako pogosto sedaj stopiš za štedilnik? Še piliš svoja znanja?

Z Evo kuhava veliko več kot prej. Gledava tudi tuje kuharske oddaje, ki jih prej nisva. Včasih se tolčem po glavi, kaj vse bi še lahko pokazal v MasterChefu, ko pa je kulinarika lahko res tako preprosta in z nekaj domišljije in spretnosti postane vrhunski užitek. Mojstri so tisti, ki znajo navdušiti s preprosto jedjo. Svoja znanja usmerjam v ustvarjanje s čokolado. Veselim se nadaljnjega sodelovanja, saj pri čokoladnici še nismo rekli zadnje ...

Evo si zaročil že pred dvema letoma. Veš, da zaroka velja samo eno leto? Že vesta, kje, kdaj, kako bi se poročila?

Haha ... Vem, ja. Vendar se s tem ne obremenjujeva. Želiva si intimno, preprosto poroko, na kakšnem lepem vrtu. Do zdaj še nisva našla lokacije, ki bi nama ustrezala, poleg tega sva se vmes selila. Iskreno povem, da si z masko svatbe ne želiva in trenutno sva se skupaj v čokolado potopila (smeh). Me zanima, komu je šlo več živcev ob tem projektu. Meni z načrti ali Evi z mano, haha. Vsekakor pa sva na koncu zmagala oba. Brez nje tudi mojega dela ne bi bilo.

Žiga Deršek online:

Podobne vsebine

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij